China lanceert satelliet die moet helpen aardbevingen te voorspellen in de toekomst

Van op de lanceerbasis Siquan is een Lange Mars-2D raket vertrokken die de satelliet in een zonsynchrone baan gebracht op een hoogte van ongeveer 500 km.
Van op de lanceerbasis Siquan is een Lange Mars-2D raket vertrokken die de satelliet in een zonsynchrone baan gebracht op een hoogte van ongeveer 500 km.
China heeft een seismo-elektromagnetische satelliet gelanceerd om voortekenen van aardbevingen te bestuderen. Dat heeft het Chinese persbureau Xinhua gemeld. Het is de bedoeling om in de toekomst een monotoring- en voorspellingssysteem uit te bouwen. 

Van op de lanceerbasis Siquan in de noordwestelijke Gobi-woestijn is om 15.51 uur plaatselijke tijd een Lange Mars-2D raket vertrokken. Die heeft de satelliet Zhangheng-1 in een zonsynchrone baan gebracht op een hoogte van ongeveer 500 km.

De satelliet moet elektromagnetische data registreren die in verband staan met aardbevingen met een magnitude hoger dan 6 in China zelf en 7 in de rest van de wereld. De bedoeling is om zo patronen te ontdekken in verstoringen van het elektromagnetisch veld nabij onze planeet. Dit moet helpen toekomstige aardbevingen te voorspellen. 

De missie van de satelliet zal normaal gezien vijf jaar duren. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Johnny Verhoeven

    Tuurlijk, voorspellen doe je niet in het verleden.Dat noemt men een pleonasme denk ik.

  • Marc Van der Vloedt

    of gewoon kijken en bespieden ,welke "plaat" best wordt/werd bespeeld (om grondstoffen jacht en demografische herlocaties.

  • Febe Chapin

    elektromagnetische velden en aardbevingen? Waar is de link precies?