Bezos wil binnen twee jaar grote maanlander

Amazon-baas Jeff Bezos - de rijkste man op aarde - wil een permanente maanbasis.
REUTERS Amazon-baas Jeff Bezos - de rijkste man op aarde - wil een permanente maanbasis.
Het ruimtevaartbedrijf van Jeff Bezos, Blue Origin, is begonnen met de ontwikkeling van een grote maanlander, die geschikt is voor hergebruik.

 Amazon-oprichter Bezos, met bezittingen van meer dan 100 miljard de rijkste man ter wereld, heeft het plan opgevat de maan te gaan exploiteren. Als het aan hem ligt, komt er onder meer een permanente basis en zware industrie die op aarde minder gewenst is.

Het bouwen van een maanlander, die heen en weer kan vliegen, is een belangrijke stap. Bezos hoopt het ruimtevaartuig al over twee jaar in gebruik te kunnen nemen.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy De Vos

  Verbieden die handel! We moeten onze planeet redden, dus kunnen dit soort pleziertjes niet blijven slikken! Hoeveel uitstoot geven die rakketen?

 • emiel wouters

  zou het niet beter zijn je geld te verspillen om onze aarde schoner te maken en te redden wat er nog te redden valt. Alle leegstand opkopen en omtoveren naar een groene long. Niets meer bijbouwen alleen nog verbouwen, en MILIEU NEUTRAAL Dit is onze enige planeet wel waard.

 • Jurgen Van Den Bergh

  Ik ben een voorstander van de ruimtevaart. Maar ik vraag me wel af wat het nut is van terug naar de maan te gaan.

 • pol van de velde

  Mens springt van de ene planeet op de andere zoals een virus van de ene cel naar de andere. Intussen zitten we met bijna 8 miljard inwoners en is er een tekort aan drinkbaar water voor 1/5e van de bevolking. Leg het maar eens uit aan onze kinderen.

 • dirk lathouwers

  Het gaat hoelang hoe harder bergaf met de mensheid. Nu gaan ze de maan naar de knoppen doen. Kga het niet meer meemaken maar naar de vaantjes gaat het.