Exclusief voor abonnees

Bekroond voor therapie die hij als elfjarige z'n stervende moeder toewenste

Wetenschappers James Allison (70) en Tasuku Honjo (76) krijgen Nobelprijs voor het ontwikkelen van immunotherapie

James Allison.
REUTERS James Allison.
Texas, 1960. James Allison is elf en zit naast het sterfbed van z'n moeder. Hij houdt haar hand vast. In haar nek ziet hij brandwonden. Pas als James vijftien is, krijgt hij te horen wat er aan de hand was: moeder had huidkanker, de vlekken waren de pijnlijke restanten van radiotherapie. James is ontgoocheld. "Is dát hoe je kanker geneest?" Vandaag kreeg James Allison (70), samen met de Japanner Tasuku Honjo (76), de Nobelprijs voor Geneeskunde. Hun verdienste: het ontwikkelen van immunotherapie, de vriendelijke kankerbehandeling.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen




10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Filip Traen

  Grote meneer!

 • Chris Troch

  Zulke mensen verdienen een standbeeld !

 • Nico Lietaert

  Een tegenslag die hij omzet in zoveel positiefs voor zovele anderen. Nobelprijs voor hem is nog ondergewaardeerd, ze moeten diene mens nog meer kunnen belonen, maar hoe? Oneindig veel respect voor deze man.

 • Patricia Vyncke

  Alle dank van de wereld volstaat niet !!! We hebben er geen idee van wat die man verwezenlijkt heeft ! Hopelijk wordt hij 100 !

 • Lies De Vuyst

  Rayan ik geef U 100% gelijk. Nu nog de artsen hier overtuigen om deze therapie aan te raden i.p.v. chemo ( indien de chemo niet nodig is natuurlijk )