Zwoel zomerweer tot 31° morgen, later kans op onweer

Het kwik gaat vandaag en morgen opnieuw de hoogte in. Vanmiddag is er volop zon. Er waait een matige, aan zee soms een vrij krachtige oostenwind. De maxima bereiken 21 graden in de Ardennen, 23 graden aan de kust en ongeveer 26 graden elders.

Vanavond is het zonnig en aangenaam terrasjesweer. De nacht verloopt helder en droog. Alleen in het grensgebied met Frankrijk bestaat er een kleine kans op een onweersbui. De minima schommelen van 11 tot 15 graden.

Morgen is het eerst nog zonnig. In de loop van de dag ontstaan stapelwolken die aan het eind van de namiddag of avond kunnen uitgroeien tot enkele regen-of onweersbuien, mogelijk met hagel en windstoten. De wind waait matig, eerst uit het oosten, 's avonds ruimend naar het zuiden. Het kwik klimt naar 26 tot 31 graden. In de nacht van vrijdag op zaterdag komen nog enkele regen- of onweersbuien voor.

Zaterdag wordt het van het zuidwesten uit snel droog met geregeld zon bij ongeveer 24 graden.

Zondag verschijnt er wat meer bewolking en vooral in de namiddag of avond is er kans op een lokale bui bij zowat 20 graden.

Van maandag tot en met woensdag blijft het overwegend droog met zon afgewisseld door wolkenvelden. De middagtemperatuur loopt op van een koele 17 graden maandag naar een meer normale 20 graden in het midden van de week.