Exclusief voor abonnees

Zwarte sneeuw en regen, zure regen, radioactieve en uitgeregende wolken, industriesneeuw, ... : als de mens het weer maakt

Aan het kanaal Briegden-Neerharen in Lanaken lag deze morgen een dun laagje sneeuw, maar het was geen échte sneeuw
BELGA Aan het kanaal Briegden-Neerharen in Lanaken lag deze morgen een dun laagje sneeuw, maar het was geen échte sneeuw
Het sneeuwde voor de eerste keer deze winter, maar de witte vlokken waren niet het echte spul. Een combinatie van uitgekristalliseerde mist en industriesneeuw, aldus de weermannen. Industriesneeuw is een weerfenomeen waar de mens zelf de hand in heeft. En het is niet het enige.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marco Maerten

  @Dirk Rasschaert: Het is net door milieumaatregelen dat men de oorzaken van zure regen vrijwel helemaal heeft kunnen stoppen. Dit kan nu ook gelden voor CO-2 uitstoot en fijn stof..er is enkel de wil nodig van beleidmakers EN de burger. (WIJ DUS)

 • DIRK RASSCHAERT

  Zwarte sneeuw zien we meer en meer (LOL), maar waar zijn die zure regen en zo gebleven ? Heeft men er suiker over gestrooid ? Nu is het fijn stof, dan CO2, dan CO, straks teveel water en te harde wind. Ik denk dat dat woestijnzand niet van onze Kempen komt en die radioactieve neerslag niet uit Mol. Ik denk ook dat er veel fijn stof geïmporteerd wordt uit het Ruhrgebied, maar wij betalen het plaatje wel !! Amerika enz geeft ons de vinger!

 • Dirk GEELEN

  Waar zijn de milieu activisten nu. Het is natuurlijk gemakkelijk alles op de auto steken.

 • Dominic Palinckx

  Persoonlijk vind ik industrie sneeuw de mooiste!! Maar dat is persoonlijk natuurlijk..

 • Geert Landsman

  Dat komt door NO2 wat met tonnen door vliegtuigen in de wolken uitgwstrooid wordt. Het is zwaarder dan lucht dus van de auto komt het niet.