Zwaarbewolkt met kans op een buitje maar vrij warm

Kos
Vandaag wordt bewolkt met kans op een lichte regenbui. Het wordt tussen 20 en 26 graden. De komende dagen worden wisselvallig met kans op wat neerslag.

Vanmiddag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt met kans op een licht buitje, vooral over het midden en oosten van het land. De wind waait zwak tot matig uit veranderlijke richtingen, met maxima van 20 tot 26 graden.

Vanavond zijn er opklaringen aan zee en in het westen. Elders domineren wolken het weerbeeld. 's Nachts wordt het overal bewolkt en later kan het over het zuidoosten van het land ook gaan regenen. De minima liggen tussen 13 en 16 graden.

Morgen
Morgen hangen er over het oosten van het land veel wolken waaruit vooral tijdens het eerste deel van de dag regen kan vallen. Elders is het droog met meer zon. De wind waait zwak tot matig uit west tot zuidwest. De maxima schommelen tussen 22 graden op de Hoge Venen en dicht bij zee en ongeveer 27 graden in het binnenland.

Dinsdag en woensdag blijft het op de meeste plaatsen droog met zonnige perioden. Van donderdag tot en met zaterdag is er een afwisseling van zon en wolkenvelden, maar ook kans op enkele regen-of onweersbuien.

Koeler tegen eind van de week
De middagtemperatuur schommelt eerst rond een zomerse 28 graden. Helemaal aan het eind van de week wordt het minder warm. Zaterdag wordt het nog zowat 22 graden.