Zonnig weekend met frisse nachten

BELGA
Deze ochtend lossen nevel en plaatselijke mistbanken snel op. Overdag is het zonnig met af en toe enkele hoge sluierwolken. Het wordt erg zacht met maxima van 8 tot 14 graden bij een zwakke tot matige wind uit oost tot zuidoost, meldt het KMI.

Vanavond en -nacht blijft het lichtbewolkt tot helder. Er is wat nevel mogelijk, vooral dan in het westen van het land. De minima schommelen tussen -2 en +3 graden. De wind wordt zwak uit het zuidoosten. In de Ardennen blijft hij matig.

Na een vrij koude nacht wordt het morgen rustig en overwegend zonnig met maxima tussen 10 en 14 graden. De wind waait meestal zwak uit oost tot zuidoost. Geen verandering voor de nacht van zondag op maandag. Ook dan is het lichtbewolkt met wat hoge wolkenvelden. Er waait een zwakke, en in Hoog-België soms een matige wind uit veranderlijke richtingen of uit oost tot zuidoost. Minima tussen -2 en +3 graden.

Maandag wordt het opnieuw zonnig. et wordt aangenaam zacht met maxima van 14 graden aan zee en in de Hoge Ardennen en 16 of lokaal 17 graden in het binnenland. De wind is zwak uit veranderlijke of oostelijke richtingen. Aan zee steekt er in de namiddag een noordelijke zeebries op en vallen de temperaturen een stuk terug. 

Dinsdag begint de dag in het noordwesten van het land mogelijk met mist. Daarna wordt het overal zonnig met maxima tot 16 à 17 graden in het centrum van het land. De wind is zwak uit veranderlijke of zuidoostelijke richtingen. Aan zee is in de namiddag opnieuw een noordoostelijke zeebries mogelijk met terugvallende temperaturen. 

Woensdag is er eerst kans op nevel of mist. Daarna wordt het zonnig met maxima rond 16 à 17 graden, en plaatselijk halen we mogelijk zelfs 18 graden. Er waait een zwakke wind uit veranderlijke of zuidelijke richtingen. Aan zee is opnieuw een zeebries mogelijk. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.