Zonnig maar koud: vannacht gaan we opnieuw naar het vriespunt

ShutterStock
We krijgen woensdag opnieuw droog weer met vanuit het westen hoge en soms ook middelhoge wolkenvelden, vooral langs de grens met Frankrijk. In het noorden blijft het overwegend zonnig. De maxima liggen tussen 6 en 8 graden in de Ardennen en tussen 8 en 10 graden elders.

Er staat een zwakke tot vaak matige wind uit oost tot oostnoordoost, zo meldt het KMI.

Droog

Woensdagnacht blijft het droog en licht- tot wisselend bewolkt. Het koelt opnieuw goed af met minima tussen -3 en 0 graden in de Ardennen en tussen 0 en 3 graden elders. Er staat daarbij een zwakke tot matige oosten- tot zuidoostenwind.


Donderdag krijgen we nog een zonnige dag en blijft het droog. We halen circa 11 graden in het centrum bij een zwak tot matige wind uit oost tot zuidoost.

Vrijdag is het zwaarbewolkt tot betrokken met perioden van regen. Het wordt enkele graden zachter, met maxima tussen 9 en 14 graden. De wind waait matig uit het zuiden.

Ook op zaterdag blijven wolkenvelden domineren met perioden van regen of buien. Maxima tussen 11 en 15 graden bij een matige tot vrij krachtige en aan zee soms krachtige wind uit het zuiden tot zuidwesten.

Zondag trekt een nieuwe regenzone vanuit Frankrijk over ons land. We halen circa 13 graden in Laag- en Midden-België bij een vrij krachtige tot soms krachtige wind met rukwinden rond 80 km/uur.




3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marco Maerten

    Robrecht,in zekere zin zaten we inderdaad normaal in een kleine ijstijd die 4 eeuwen zou duren,dat klopt inzake de extreem zwakke zon de laatste jaren,maar de atmosfeer zit met overschot aan CO-2 die de t°-daling volledig tenniet doet,het is zelfs overtroffen door 1°c stijging. De extreme koude die heden voorkomt is echter maar regionaal,maar globaal is het gemiddeld steeds warmer.

  • robrecht Peeters

    met alle gedoe rond de klimaatopwarming mag men niet vergeten dat de zon op waakvlam staat geleden van de kleine ijstijd 16/17e eeiuw. Enige tijd geleden zat US staat Montana in een sneeuwstorm, verleden week sneeuwde het op 2000 m in de Sierra Nevada boven Granada, Skandinavië kent nu reeds strenge vrieskou, kortom er is iets aan de hand namelijk een nieuwe kleine ijstijd...….

  • Philomena Vanderweyen

    Vind die vrieskou s'nacht's zalig,lekker warm onder het dekbed en de koude bries voelen van het raam dat open staat.