Zonnig, maar koud: mogelijk zelfs tot -12 graden deze week

Thinkstock
Het wordt vandaag op de meeste plaatsen zonnig. Nabij de Franse grens kan er deze ochtend eerst nog wat lichte sneeuw vallen. Maxima van -2 tot +4 graden, meldt het KMI.

Maandagavond en -nacht is het droog met brede opklaringen. Vanuit Frankrijk komt er geleidelijk wel meer bewolking opzetten. De minima liggen tussen -7 graden in de Hoge Venen en -3 of -4 graden in Vlaanderen.

Morgen

Dinsdagochtend zijn er nog brede opklaringen in het noordwesten van het land. Elders is het meteen zwaarbewolkt tot betrokken. Vrij snel palmt die bewolking het hele land in. Vooral in het zuidoosten van het land kan het soms licht sneeuwen. De maxima liggen tussen -2 graden en +1 graad ten zuiden van Samber en Maas en tussen +1 en +3 graden elders.

Woensdag

Woensdag wordt het meestal zonnig en droog, met aan de kust mogelijk wat meer bewolking en in de late namiddag, avond en nacht kans op winterse buien. De temperaturen klimmen tot net boven het vriespunt in het centrum van het land, maar nemen 's nachts een duik naar waarden tussen -7 graden in de Kempen en tot -10 of -12 in de Ardense valleien.

Donderdag

Ook donderdag belooft het overwegend zonnig te zullen worden, met maxima tussen 0 en +4 graden en weinig of geen wind.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • carine francoys

  Geef mij maar de zon....is te kostelijk die koude dagen...aan verwarming

 • eduard janssens

  Nergens geven ze 12 graden hooguit 7 graden

 • leen hanssens

  Het is tenslotte toch winter, dat zijn dan normale temperaturen.

 • Jozef Van Schuerbeeck

  Gans het land staat op zijn kop. Het heeft eens een beetje licht gevroren.

 • Louis Roux

  Gewoon winterweer,maar moet weer klinken als sensatie, Doe toch eens normaal