Zonnig en droog, maar ook koud vandaag

ANP
Een rustige en droge dag met veel zon vandaag. In de late namiddag drijven er hoge wolkenvelden vanuit Frankrijk het land binnen. Ondanks de zon wordt het niet warmer dan 3 tot 8 graden. 

In de loop van de avond en nacht neemt de bewolking verder toe vanaf het zuiden. De minima liggen tussen -4 graden in de Hoge Venen en +3 graden aan zee. Dat zegt het KMI.

Morgen is het zwaarbewolkt tot betrokken met nu en dan wat smeltende sneeuw of sneeuw ten zuiden van Samber en Maas. Elders blijft het droog en komen er stilaan wat opklaringen. Maxima tussen 0 graden op de Ardense hoogten en 6 graden aan zee.

Morgennacht is het vrij bewolkt, maar blijft het op de meeste plaatsen droog. Over het zuiden van het land valt er de eerste uren nog wat (smeltende) sneeuw. In de Kuststreek neemt de kans op een bui toe. Minima van -4 graden in de Hoge Venen tot 4 graden aan zee.

Maandag start de dag met nevel, mist of lage wolken. Hier en daar kan de mist aanvriezen, vooral in de Ardennen. Daarna wordt het wisselend bewolkt met vooral over het westen en noorden van het land kans op enkele buien. De maxima gaan van 2 tot 3 graden in de Hoge Venen tot 8 à 9 graden aan zee.

Ook dinsdag begint de dag op de meeste plaatsen grijs met laaghangende bewolking en hier en daar opnieuw aanvriezende mist. In Hoog-België wordt het al snel zonnig, elders kan het lang grijs blijven. Maxima van 3 tot 6 graden.

Woensdag bepalen lage wolken opnieuw het weerbeeld in Laag- en Midden-België, maar wordt het zonnig ten zuiden van Samber- en- Maas. Maxima van 3 tot 7 graden. In de loop van de dag breekt de bewolking, al kan dat moeizaam verlopen over het westen van het land.

Nevel, mist en lage bewolking teisteren donderdag het noorden van het land. Elders is het vrij zonnig en wordt het pas tegen de avond bewolkt. Maxima van 1 tot 7 graden bij een zwakke tot soms matige zuid- tot zuidwestenwind.

Vrijdag trekt een neerslagzone over ons land. Over de Ardense toppen kan de eerste neerslag als sneeuw vallen. Maxima van 1 graad in de Hoge Venen tot 9 graden aan zee.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.