Zon vandaag weer van de partij, 20 graden in het weekend

Shutterstock
Het wordt ook vandaag een zonnige dag, met maxima tussen 13 en 18 graden. Morgen neemt de bewolking toe, maar pas vanaf vrijdag is een bui mogelijk. 

Vandaag wordt het meestal zonnig met in de late namiddag wat meer wolkenvelden over het noorden, het noordoosten en het oosten. De maxima schommelen tussen 13 graden in de Hoge Venen en 18 graden in de Kempen, bij een matige noordoostenwind. Vanavond en vannacht wordt het licht- of lokaal soms halfbewolkt. Het blijft droog bij minima van 1 graad in de Hoge Venen tot 8 graden in het westen. 

Donderdag is het eerst nog overwegend zonnig. In de namiddag neemt de bewolking toe vanaf het oosten, maar het blijft droog. We halen maxima van 12 graden in de Hoge Ardennen tot 17 graden in het westen.

Vrijdag wordt vrij veel bewolking verwacht met soms wat buitjes, vooral in de namiddag. De maxima liggen in de buurt van 16 of 17 graden in het centrum. In het weekend zou het wisselend bewolkt zijn, met soms buien en kans op onweer. De temperatuur stijgt op veel plaatsen tot rond 20 graden of zelfs wat meer.

Begin volgende week krijgen we frissere noordelijke zeelucht op ons bord, wat leidt tot vrij veel bewolking, en hier en daar nog enkele buien. De maxima schommelen tussen 14 en 17 graden. Ook dinsdag blijft het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt met kans op enkele buien. De temperaturen schommelen rond 17 graden. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marco Maerten

    Voor veel zonuren gaat u best naar één van de spaanse kusten of azurenkust in Frankrijk. Wij leven in Belgie en hebben een normaal een gematigd klimaat.

  • Benny Van den broeck

    Alleen morgen nog zonnig en de rest van de dagen dan ?