Zon is vandaag weer op de afspraak

Photo News
Vanochtend zijn de opklaringen in de meeste streken breed, maar lokaal. Vooral in het noordoosten is er kans op wolkenvelden. Overdag wordt het meestal zonnig met in Hoog-België stilaan wel stapelwolken. De maxima schommelen tussen 10 graden in de Hoge Venen en 15 of 16 graden in het centrum en de Kempen. Dat meldt het KMI.

Vanavond en vannacht wordt het helder tot lichtbewolkt. De minima liggen tussen 0 graden in de Hoge Venen en 6 graden over het westen.

Morgen wordt het zonnig en droog. De maxima liggen tussen 11 graden in de Hoge Ardennen en 17 graden in het centrum. De wind uit het noordoosten blijft wel goed aanwezig en is matig tot aan zee soms vrij krachtig.

Op het eind van de week kan er wat onstabielere lucht onze streken bereiken vanuit het oosten. Donderdag verloopt nog droog, maar 's namiddags neemt de bewolking toe. De maxima blijven tussen 11 en 17 graden liggen, bij een matige wind uit het noordoosten.

Vrijdag wordt het wisselend bewolkt en neemt de kans op een buitje wat toe, al zal het waarschijnlijk op de meeste plaatsen gewoon droog blijven. De maxima liggen tussen 13 en 19 graden.

Zaterdag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. In de loop van de dag kunnen er zich buien ontwikkelen, mogelijk vergezeld van onweer. De kans op buien is aan zee kleiner. Het kwik stijgt naar zo'n 20 à 21 graden in het centrum.

Ook zondag wordt het wisselvallig met vooral voor de middag wat zon, na de middag vorming van stapelwolken gevolgd door (onweers)buien. Vlak aan zee is het droger. De maxima komen uit rond 21 graden in het centrum.

Maandag blijft de kans op enkele plaatselijke buien aanwezig. Het kwik stijgt tot zo'n 18 of 19 graden.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Octaaf De Smet

    leuk maar ook weer een pijnlijk signaal dat de opwarming van de aarde elk jaar problematischere gevolgen met zich zal meebrengen

  • Peeters Freddy

    Uit de gure wind en in de zon zal het aangenaam zijn.