Zomerse temperatuur, maar kans op regen. Zondag opnieuw droog

Beeld ter illustratie.
ANP Beeld ter illustratie.
Vandaag zijn er vrij veel hogere wolkenvelden waaruit in de namiddag eventueel lokaal een licht buitje valt. In de meeste streken blijft het echter droog bij maxima van 21 graden in de Hoge Ardennen tot 24 of 25 graden in het centrum. De matige zuidwestenwind ruimt naar westelijke richtingen. Dat meldt het KMI.

Morgen trekken storingen over ons land. Er vallen buien, mogelijk gepaard met onweer. Tussendoor is het droger en komt de zon tevoorschijn. Er wordt warme en vochtige lucht aangevoerd, waardoor het zwoel kan aanvoelen. De maxima liggen, afhankelijk van de opklaringen, tussen 23 en 28 graden.

Zaterdag blijft het nog vrij warm, maar het wordt winderig. Opklaringen wisselen af met wolkenvelden en er zijn enkele buien mogelijk. De maxima liggen tussen 20 en 22 graden aan de kust en in de Ardennen en tussen 22 en 24 graden elders. Er staat een vrij krachtige en aan zee soms krachtige zuidwestenwind, met rukwinden tot 70 km/u in het binnenland en 80 km/u aan zee.

Zondag blijft het overwegend droog en wisselend bewolkt. De zuidwesten- tot westenwind neemt af in kracht en wordt terug matig. We halen 20 tot 24 graden.

Maandag schuift een regenzone van Frankrijk richting Duitsland en kan daarbij het zuiden van het land raken. Ook elders kan er wat neerslag vallen in de vorm van buien. We verliezen enkele graden en het wordt in de meeste plaatsen maximaal zo’n 20 graden.

Dinsdag blijft het wisselend bewolkt met enkele buien. Het blijft vrij fris met maxima rond of net beneden 20 graden.

Mogelijk verloopt woensdag opnieuw wisselvalliger. Het blijft vrij fris en er valt regen of buien. De zuidwestenwind neemt toe in kracht. Ook donderdag waarschijnlijk winderig en vrij fris weer met enkele buien.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • NADINE VANDEPOEL

    “ de buien trekken langzaam weg ...” dat zei de weerman gisteren. Ik, en ook niemand uit mijn familie of kennissenkring, hebben ook maar 1 druppel gezien. Vandaag zonnig en warm ? Ik ben bevroren in mijn t-shirt en onderweg even gaan schuilen voor de regen ... . Dat de voorspelling niet juist is vind ik niet erg, het weer voorspellen blijft moeilijk ... maar toegeven dat je er grandioos naast zat mag toch wel zeker.

  • Didier BRIGLIA

    hahahaha laat meniet lachen,gisteren gaf David Dehenauw véél regen(kletsnatte dag) en zie géén druppel bij ons!!!!! Waarom nog weermannen en vrouwen hebben die volledig mis zijn in hun voorspellingen!!!

  • Guido De hornois

    Hoe dikwijls hebben we het al niet gehoord kans op regen ofwel vallen er enkele druppels maar meestal gewoon een zonnige dag terwijl we regen nodig hebben voor onze tuin, groenten en fruit.