Zomerse temperaturen op paaszondag en ook komende dagen blijft het mooi

Shutterstock
Paaszondag wordt zonnig en warm. De maxima zullen schommelen tussen 19 en 21 graden aan zee en op de Ardense hoogten en 22 tot 24 graden in de rest van het land. Dat meldt het KMI. Ook maandag en dinsdag blijft het meestal zonnig. 

Er waait vandaag een zwakke tot matige wind uit oost tot noordoost. In de namiddag zorgt een noordelijke tot noordoostelijke zeebries voor afkoeling in de kuststreek.

Helder

Vanavond en in het begin van de nacht blijft het helder. Later kunnen enkele hoge wolkensluiers opdoemen vanaf de Franse grens. De minima liggen tussen 2 en 6 graden in de Ardennen en tussen 7 en 11 graden elders.


Morgen blijft het vaak zonnig met soms hoge sluierwolken. We halen temperaturen van 23 tot 24 graden. Dinsdag is het eerst helder, met soms wat hoge wolkensluiers, maar in de loop van de namiddag worden er meer wolkenvelden verwacht. De maxima liggen wel nog altijd rond 21 graden in het centrum. De wind waait matig uit oost en in de Ardennen uit oostzuidoost.

Woensdag begint allicht nog droog, maar in de loop van de dag neemt de bewolking en de kans op buien toe, mogelijk met onweer. Het kwik klimt in de meeste streken toch nog tot 20 à 22 graden. 

Intense neerslag

Donderdag wisselen opklaringen af met zwaarbewolkte perioden, die soms gepaard gaan met regen of buien. De meest intense neerslag valt waarschijnlijk vooral in het oosten van het land. Het wordt wat frisser, met nog 16 graden in het centrum. Er staat een stevige zuidenwind.

Ook het volgend weekend wordt minder aangenaam. Vrijdag trekt een regenzone van west naar oost over België. Daarbij neemt ook de windkracht toe. De maxima liggen rond 15 à 17 graden in het centrum. Zaterdag wordt het zwaarbewolkt met perioden van regen of buien, en maxima rond 12 graden. Zondag trekt alweer een nieuwe regenzone over ons land. De maxima liggen dan rond 11 of 12 graden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.