Zomer herpakt zich even in het weekend

Kos
Vandaag en de komende dagen blijft het bewolkt met af en toe een bui. Maar zaterdag zomert het opnieuw. Die heropflakkering is echter van korte duur.

Vanmiddag is het op een lokale bui na meestal droog met wolkenvelden, afgewisseld door zon. Er waait een zwakke, aan zee soms een matige wind uit het zuiden tot zuidwesten. De maxima bedragen 18 graden in de Ardennen en ongeveer 22 graden elders.

Vanavond en vannacht blijft het droog met opklaringen. Later verschijnt er meer bewolking over het westen en tegen het einde van de nacht kan er wat lichte regen vallen aan de kust. De minima bedragen 7 graden op de Hoge Venen en 10 tot 14 graden in de andere regio's.

Morgen bewolkt met lichte regen
Morgen is het vaak bewolkt en vooral over het westen en midden van het land kan er tijdelijk wat lichte regen vallen. In de loop van de namiddag breekt de zon af en toe door. De wind waait zwak tot matig, eerst uit het zuiden, later uit het zuidwesten. De maxima bedragen 18 tot 22 graden.

Zaterdag volop zomer
Vrijdag zijn er perioden met zon, maar er is ook kans op een lokale bui. Het wordt ongeveer 25 graden. Zaterdag is het volop zomer met zonnige perioden bij zowat 29 graden. Vanaf zondag nemen de buienkansen toe en het wordt dan ook minder warm. Begin volgende week schommelt het kwik rond 21 graden.