Zo lang kan je in de auto blijven zitten op een hete dag

Facebook Radio 1
Het kwik steeg vandaag tot 32 graden, donderdag mogen we ons aan 35 graden verwachten. Hoewel het Blauwe Kruis waarschuwt om nu geen huisdieren in een oververhitte auto achter te laten, sterven nog altijd honden op deze manier. Radio 1 heeft daarom getest hoe snel het ondraaglijk heet wordt in een auto.

Radio 1

Opgelet: probeer dit niet (we herhalen: niet) thuis!

Na twee minuten wordt het al erg warm in de auto. Nog eens twee minuten later klaagt de man over weinig zuurstof en begint hij enorm te transpireren. De temperatuur is al tot 45 graden gestegen na amper acht minuten. 

Het proefkonijn heeft het uiteindelijk zeventien minuten uit in de wagen volgehouden, maar zei dat het geen seconde langer mocht duren. En het zweet dat na afloop uit zijn hemd druppelde, spreekt voor zich.
7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Tim Verfaillie

  Denk eens verder na voor je een comment plaatst. Dit is gewoon ter illustratie hoe gevaarlijk het kan zijn als je een baby of hond achterlaat in de auto. Een baby of hond al een deur zien opendoen of de airco aanzetten??

 • Zita Swoon

  Ik kan de airco uren laten opstaan zonder probleem. De auto bewaakt trouwens zelf dat het binnen niet te warm wordt; als hij op slot is. Tesla maakt alles mogelijk !

 • venus delta

  Me to, een oma kan het contact laten opstaan en kan uit de auto stappen langs binnen slimmen. Een dichte auto is geen gesloten auto per se. Of misschien stond de airco nog aan

 • Voetbal Bijbel

  Airco?-

 • Wilfried Dylst

  Continu in een camionet zonder airco onderweg. Staat die 1 uur ergens bij een klant in de zon is het ook niet doenbaar maar de arbeiders moeten wel werken met dat weer .