Zeldzaam schouwspel: sneeuw op Hawaï

AP
Het tropisch paradijs Hawaï biedt dezer dagen een zeldzaam schouwspel. Op het door surfers geliefde eiland Maui heeft het gesneeuwd. Niet alleen op de top van de 3.055 meter hoge vulkaan Haleakala, maar ook in het natuurpark Polipoli ligt op 1.900 meter al sneeuw. Dat schreef ‘The Honolulu Star-Advertiser’ dvandaag. Het is vermoedelijk de eerste keer dat het op de Amerikaanse eilandengroep in de Stille Oceaan op zo'n lage hoogte heeft gesneeuwd.

Een sneeuwstorm in het noorden van de Verenigde Staten trof de archipel in het weekeinde. Krachtige windstoten ontwortelden bomen en rukten daken af. Op vele plaatsen was de stroom uitgevallen, aldus de lokale autoriteiten. De komende dagen kan het opnieuw sneeuwen, voorspelden de weerdiensten. In het zuiden van de Appalachen is een waarschuwing voor stortvloeden van kracht, meldt de nationale weerdienst NWS.

Maandag werden door het winterweer ook al 1.142 vluchten geannuleerd en hadden nog eens 5.828 andere vluchten vertraging. 

Op het eiland Maui.
REUTERS Op het eiland Maui.

Bekijk ook:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.