Zachte zondag, maar aprilse grillen zijn in aantocht

Benoit De Freine
Vanochtend kan er hier en daar een buitje vallen. Na de middag wordt het snel droger en stilaan meer opklaringen. De maxima liggen tussen 10 of 11 graden en 16 of 17 graden. Vannacht koelt het flink af. De minima liggen tussen 1 tot 3 graden in Vlaanderen en 5 of 6 graden in Belgisch Lotharingen. Dat meldt het KMI.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Deze namiddag is het meestal droog met meer opklaringen vanaf het noorden. In het zuiden is er kans op enkele (onweers)buien. Maxima van 12 tot 17 graden. Zondagavond en -nacht is er tijdelijk nog kans op buien in het zuiden. Vervolgens wordt het overal droog met brede opklaringen. Minima tussen 0 en 4 graden. 

Maandag wordt een mooie lentedag met veel zon en temperaturen tot 15 of 16 graden. Daarna wordt het wisselvalliger en frisser met regen en voorjaarsbuien, meldt het KMI.

Dinsdag veel wolken met regen of buien. In de loop van de namiddag worden de buien intenser met lokaal kans op een donderslag. Rond de middag halen we nog 12 tot 16 graden, daarna koelt het geleidelijk af.

Woensdag is het wisselvallig met wolkenvelden en voorjaarsbuien die in Hoog- België soms winters zijn. Het kwik klimt naar 5 à 6 graden op de Ardense toppen en naar 9 à 10 graden in het centrum. 's Nachts is lichte grondvorst mogelijk.

Ook donderdag wordt een wisselvallige dag met enkele buien en maxima tussen 5 en 10 graden. 

Vrijdag wordt het mogelijk minder buiig. De temperaturen stijgen licht en komen uit tussen 6 en 12 graden. 

Zaterdag blijft het licht wisselvallig met kans op een plaatselijke bui en nog vrij
veel bewolking. De maxima liggen rond 13 of 14 graden.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Georges Vande Velde

    Zachte zondag ? Steek maar eens uw hoofd buiten, storm en amper 8 graden ! Goed geprobeerd maar ik blijf thuis !

  • Philomena Vanderweyen

    Wanneer het mooi weer is profiteer en geniet ik,schuif mijn taken wel door naar de dagen dat het minder fraai weer is,we krijgen aprilse grillen dus het klimaat zit op schema.