Zacht weekend met morgen lokaal tot 24 graden

ANP
Het weekend is vanochtend zacht ingezet en dat blijft ook zo, verwacht het KMI. Vandaag kunnen we al 20 graden halen, maar morgen kunnen de temperaturen lokaal zelfs tot 23 graden stijgen.

In de noordwestelijke helft van het land verwacht het KMI deze namiddag meestal veel bewolking met vooral in een brede kuststreek af en toe regen. Enkele korte opklaringen zijn niet uitgesloten. In de zuidoostelijke landshelft is het eerst wisselend bewolkt tot soms vrij zonnig. Later op de namiddag neemt de bewolking echter toe en groeit de kans op enkele buien, lokaal met onweer. Maxima rond 16 graden in de Hoge Venen of aan zee, en 18 tot plaatselijk 20 graden in de andere streken. 

Vanavond zijn er vrij veel wolkenvelden en kan er in het zuidoosten van het land nog een plaatselijk buitje vallen. 's Nachts is het overwegend droog met af en toe brede opklaringen. Op het einde van de nacht kans op nieuwe buien vanaf de Franse grens. De minima liggen tussen 11 graden in de Hoge Venen en 15 of 16 graden in de meeste andere streken. De wind krimpt naar zuid en wordt opnieuw matig.

Morgen wordt het erg zacht maar wisselvallig. Het kwik klimt naar waarden tussen 19 en 22 graden. Lokaal is zelfs 24 graden mogelijk. In de voormiddag zijn reeds enkele plaatselijke buitjes mogelijk maar verwachten we tussendoor ook zonnige perioden. Na de middag neemt de bewolking toe vanaf de kust en trekt een regen- en buienzone van west naar oost over het land. Een donderslag is niet uitgesloten.

In de voormiddag zijn al enkele plaatselijke buitjes mogelijk, maar verwacht het KMI tussendoor ook zonnige perioden. In de namiddag neemt de bewolking toe vanaf de kust en bereikt een regen- en buienzone het westen van het land. Waarschijnlijk arriveert de neerslagzone pas tegen de avond over het centrum van het land. De wind waait matig tot vrij krachtig uit zuidelijke richtingen, na de middag geleidelijk ruimend naar zuidwest en aan zee naar west.

Zondagnacht is het meestal betrokken en valt er soms nog wat regen. Het kan nevelig worden op meerdere plaatsen. Het koelt af naar zo’n 11 tot 15 graden.

Maandag sleept een neerslagzone over onze streken en is het meestal zwaarbewolkt. Een onweer is niet uitgesloten. In de loop van de namiddag komen er enkele opklaringen in het zuidoosten van het land. We halen maximaal nog zo'n 15 graden in het noordwesten, terwijl het in het zuidoosten nog tot 20 graden warm kan worden.

Dinsdag wordt het licht wisselvallig met afwisselend enkele buien en opklaringen. Maxima rond 17 graden in het centrum.


Woensdag is het aanvankelijk droog met opklaringen. In de loop van de dag bereikt een nieuwe regenzone ons land in het westen. Het oosten van het land zou het nog droog kunnen houden tot en met de avond. De maxima liggen tussen 12 en 17 graden.

Donderdag bepaalt een regenzone ons weerbeeld. Het blijft zwaarbewolkt met perioden van regen. De maxima liggen rond 15 of 16 graden in het centrum.

Vrijdagochtend verlaat een regenzone geleidelijk het oosten van het land. Na de middag volgen er opklaringen maar is er kans op een bui. Maxima rond 15 graden.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Statham

  Aan de zee is het amper een graad of 14 en al ganse dag aan het regenen. Dus waar halen ze die onzin ?

 • robrecht Peeters

  daarom vandaag de was aan de draad opgehangen.

 • Charlotte De greef

  Heerlijk! Meer van dat!

 • marcus vertongen

  Wanneer is die rotzomer van 2019 nu eens eindelijk voorbij??? Vriezen moet het doen, maanden aan een stuk. In de zomer hebben we 40 graden gehad. Wel nu hoop ik ook op max temperaturen van -40 graden.