Wolken, regen, wind en hier en daar wat gedonder bij zachte temperaturen tot 14 graden

BELGA
Na een korte drogere periode, krijgen we deze namiddag weer meer buien en is onweer, vooral in het zuiden van het land, niet uitgesloten. De maxima liggen tussen de 10 en 12 graden in Hoog-België en rond 13 of 14 graden elders in het land. Dat voorspelt het KMI.

Vannacht is er doorgaans veel bewolking en trekken er vanaf het zuidwesten buien over het land die vrij intens kunnen zijn en gepaard kunnen gaan met onweer. De minima liggen tussen de 8 of 9 graden in de Hoge Ardennen en 10 of 11 graden elders.

De week begint maandag wisselend tot zwaarbewolkt met opnieuw buien en kans op onweer. De maxima liggen tussen de 9 en 13 graden. In de nacht naar dinsdag vallen er nog buien, maar neemt de buienactiviteit af. Er komen ook meer opklaringen. De maxima liggen tussen de 4 en 7 graden.

Dinsdag wordt het licht wisselvallig met opklaringen en wolkenvelden. Vooral in het noorden en het oosten van het land kunnen er enkele buien vallen. Het is wel wat minder zacht dan de voorgaande dagen met maxima van 5 graden in Hoog-België en 9 graden in Vlaanderen. Woensdag trekt vanaf het westen een frontensysteem door het land en wordt het zwaarbewolkt tot betrokken met regen en buien. Het is dan op opnieuw zacht met maxima van 8 tot 12 graden.

Donderdag is het zwaarbewolkt en grijs met nu en dan lichte regen of motregen en maxima tussen de 8 en 12 graden. Vrijdag is het opnieuw de beurt aan een frontensysteem vanaf het westen. Er valt mogelijk veel regen, met in de namiddag opklaringen, maar ook nog enkele buien. Het is nog zacht met maxima van 8 tot 12 graden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.