Wolken en opklaringen, vanaf vannacht neemt regen het over

VTM-weerman Frank Duboccage
VTM NIEUWS/Shutterstock VTM-weerman Frank Duboccage
Wolken en opklaringen wisselen elkaar maandag af. Vooral in de voormiddag verwacht men buien, die in de loop van de namiddag verdwijnen. De opklaringen worden ook breder. De maxima schommelen tussen 15 graden op de Hoge Venen en 20 of 21 graden in Vlaanderen.

De wind waait matig en aan de kust soms vrij krachtig uit zuidwestelijke richtingen.

Maandagavond is het droog met opklaringen. In de loop van de nacht neemt de bewolking toe, gevolgd door lichte regen vanuit het westen. De temperaturen dalen naar 10 graden op de Ardense hoogten en 14 graden in het centrum van het land. De wind zwakt 's avonds tijdelijk af. Later op de nacht krimpt hij naar het zuiden en wakkert hij opnieuw aan tot matig.

 Dinsdag zijn er in de voormiddag enkele plaatselijke buien mogelijk. Vanaf de middag bereikt een vrij actieve regenzone ons land in het westen en trekt vervolgens oostwaarts over ons land. Aan de kust is een onweer niet uitgesloten. Het zal in de namiddag meestal betrokken en regenachtig worden. Op het eind van de namiddag wordt het droger in het westen en verschijnen er enkele opklaringen. We halen 14 tot 19 graden bij een matige tot aan zee en in de Ardennen vrij krachtige wind uit zuidelijke richtingen. Rukwinden tot 50 kilometer per uur zijn mogelijk.

 Dinsdagavond en - nacht wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met wat regen of enkele buien. De minima schommelen tussen 10 en 14 graden bij een matige tot aan zee soms vrij krachtige wind uit het zuidwesten.

 Woensdag is het wisselvallig met soms intense buien die door het land trekken. De maxima schommelen tussen 13 en 18 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. 

Donderdag is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met perioden van regen of buien bij maxima tot 19 graden en een matige zuidwestenwind. Vrijdag trekt een volgende regenzone van west naar oost door het land. Maxima tot 19 graden bij een matige zuidwestenwind.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jef Heffens

    Het mag gerust een paar weken blijven regenen we hebben nog steeds te weinig water in onze bodem en zonder water is er geen leven.