Witte Pasen in Noord-Duitsland

Sneeuw met Pasen in Rostock.
AFP Sneeuw met Pasen in Rostock.
Bar winterweer heeft het noorden van Duitsland en ook Berlijn een witte Pasen bezorgd. Aan de Oostzeekust in Mecklenburg-Vorpommern viel volgens de Duitse weerdienst plaatselijk 35 centimeter sneeuw. Zo'n dik pak in april was voor het laatst gemeten in 1970.

De plotselinge inval van de winter zorgde gisteren behalve voor mooie plaatjes ook voor veel overlast: gladde wegen, omgevallen bomen en ontregeld treinverkeer.

Vogelpark

Zwaar getroffen werd een vogelpark in Marlow, waar 90 procent van de buitenvolières werd vernield. Zelfs de wijdmazige netten bezweken onder de vracht sneeuw. Medewerkers waren gewaarschuwd maar slaagden er niet in alle vogels bijtijds te vangen en terug te brengen naar de winterverblijven. Een aantal dieren is ontsnapt. 

Schrale troost, ze zullen vermoedelijk overleven. De lente is in aantocht. Volgens de meteorologen stijgt het kwik over een week tot 20 graden of meer.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    Het gevolg van de opwarming van de aarde. We gaan nog kou lijden deze zomer. Koop alvast maar wat extra winterjassen. En veel hout stoken natuurlijk !

  • Paul De Mol

    Komt door de opwarming van de aarde. Ofwel was het Poetin.

Video