Wisselvallige feestdag met op sommige plaatsen kans op donderslag

Shutterstock
Het wordt een wisselvallige Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart, met wolken, zon, buien en op sommige plaatsen kans op een donderslag. Dat meldt het KMI.

Donderdag is het in de voormiddag zwaarbewolkt met nog kans op wat motregen of een bui. Na de middag wordt het overal gedeeltelijk bewolkt en krijgen we de zon mogelijk wat te zien. In het westen van het land zou het grotendeels droog moeten blijven, maar in het centrum en het oosten neemt de kans op enkele plaatselijke buien opnieuw toe. Enkele donderslagen zijn niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 17 graden in de Hoge Venen en 22 graden in het centrum. Er zijn rukwinden mogelijk tot 50 of 60 kilometer per uur.
Donderdagavond verdwijnen de laatste buien. De minima liggen tussen 9 graden in de Hoge Venen en 14 graden aan de kust. In de Ardennen is er kans op nevel en mist.

Vrijdag wordt het vrij mooi en blijft het overdag droog met maxima tot 23 graden. Tegen de avond kan het beginnen regenen in de kuststreek. De regen trekt 's nachts verder landinwaarts. Meteen de start van een regenachtig weekend, onder invloed van een diepe depressie ten noorden van Schotland. Na het weekend wordt licht wisselvallig weer verwacht met soms een buitje. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bruno Steylaerts

  @danny buyse.In de meeste landen is 21 graden in de Zomer ondermaats,is meer iets voor de Lente.En dan is het enkele dagen 25 graden in Augustus en zijn er die dat een goede Zomer noemen.

 • danny buyse

  Nazomer opkomst vanaf volgende week tot al zeker eind augustus met gemiddeld temperaturen eerst van 21° oplopend naar 25°. @Miel, uw verwarming al aangezet?

 • Frank Vercauteren

  Das een goeie Miel miss afkoeling van de aarde

 • Francinne Declerque

  Sinds gisteren aan het regenen, vandaag harde regen. Goed voor plantjes en gazon. Nu kunnen de boeren ook niet meer zeuren naar subsidies of ander geld wegens droogte, juist op tijd stevig wat regen. Van droogte is geen sprake meer, en niet beginnen emmeren over het grondwater dat nog steeds niet op normaal peil zou zitten.

 • Miel Schaker

  Nergens gelezen dat dinsdag 13 augustus de koudste was sinds 1958.