Wisselvallige dag, maar zacht en zonnig weekend op komst

Weerman Frank Duboccage: "Het weekend wordt zonnig en zacht"
VTM NIEUWS/Thinkstock Weerman Frank Duboccage: "Het weekend wordt zonnig en zacht"
Vandaag is er eerst vrij veel bewolking met hier en daar nog wat regen of een bui. Over het noorden van het land zijn er al enkele opklaringen. Na de middag wordt het geleidelijk overal droog met zon en wolken. De maxima schommelen tussen 17 graden op de Ardense hoogten en 22 graden in Vlaanderen. Dit weekend wordt overigens heel mooi, met zondag mogelijk tot 24 graden.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Komende nacht zijn er eerst opklaringen, later neemt de bewolking toe en tegen de ochtend bereikt een zwakke regenzone de kust. In de Ardennen is er kans op wat nevel of mist. Minima van 11 tot 16 graden bij een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Morgen trekt een zwakke regenzone van de kust naar de Ardennen over ons land. In de namiddag wordt het droger vanaf de kust met opklaringen. De temperaturen halen 18 graden op de Ardense hoogten tot 22 graden in Vlaanderen.

Zaterdag is het eerst nevelig, vooral in Vlaanderen en in de Ardense valleien. Overdag wordt het zacht en zonnig met maxima van 16 graden in de Hoge Venen tot 20 graden in het westen.

Zondag blijft het rustig en zonnig. Het wordt zeer zacht met maxima tussen 21 graden op de Ardense hoogten en 24 graden in het centrum. Maandag is het eerst zonnig maar in de loop van de dag komen er meer wolkenvelden vanaf het noorden. De maxima schommelen tussen 20 en 23 graden, eventueel tot 24 graden in Belgisch Lotharingen. 

Dinsdag wordt het vrij zonnig met enkele wolkenvelden. De maxima liggen tussen 17 en 21 graden. Woensdag blijft het overwegend droog met vaak brede opklaringen maar ook enkele wolken. De maxima schommelen meestal tussen 18 en 23 graden.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Dries Claeys

    @Erwin Fiers: het moet nu 14° zijn en regenen?? Volgens mij is het nog altijd zomer hoor... De tweede warmste maand september sedert de metingen (na 2006) was trouwens in 1949!! Tot zover dus het gezever over prutsen aan het weer...

  • Erwin Fiers

    Deze ochtend abnormaal hoge temperaturen voor de tijd van het jaar.Ten tweede.Er waren heel wat bange reacties i.v.m. erg koude winter die Russische wetenschappers voorspelden.Deboosere zei geen enkele reden tot ongerustheid.Dus gaan we dat tegenhouden zegt het KMI.Ze prutsen alsmaar verder.Het moet nu 14°C zijn en regenen en waaien.Maar dat wil de hedendaagse Vlaming nu net niet.De gevolgen zullen zwaar zijn.Stop met te prutsen aan het weer! Die CO2 klucht heeft er niks mee te zien.