Wisselvallig weekend met buien en rukwinden voor de boeg

VTM-weerman Frank Duboccage
VTM NIEUWS/iStock VTM-weerman Frank Duboccage
Deze ochtend regent het aanvankelijk nog over het oosten van het land, op andere plaatsen is het overwegend droog met opklaringen. Overdag vallen er buien, de meeste aan zee. Af en toe zijn er enkele korte opklaringen. De maxima schommelen tussen 14 graden in de Hoge Venen en 19 graden in Laag­- en Midden­-België.

Morgen blijft het wisselvallig en wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt, met vanaf het zuidwesten buien. We halen maxima van 13 graden in Hoog­-België tot 18 graden in Vlaanderen. Het waait stevig met een vrij krachtige tot aan de kust mogelijk een krachtige zuidwestenwind. Rukwinden rond 60 kilometer per uur. 

Zondag trekt een regenzone van west naar oost doorheen het land en verwachten we regelmatig regen of buien en veel wind, vooral na de middag. Een lokale donderslag is mogelijk. De maxima liggen tussen 14 en
18 graden. Er waait een vrij krachtige tot krachtige en tijdelijk zeer krachtige wind uit zuidwest, tegen de
avond ruimend naar westzuidwest met rukwinden rond tot 70 à 80 en aan zee lokaal tot 90 kilometer per uur.

Maandag is het nog licht wisselvallig met enkele buien, maar ook vaak droge momenten. De maxima schommelen tussen 12 en 17 graden. De wind is matig uit westelijke richtingen.

Dinsdag zou een nieuwe depressie van over de Atlantische Oceaan ons weten te bereiken. Het is dan meestal zwaarbewolkt met perioden van regen of buien, die soms fel kunnen zijn en gepaard met onweer. We halen 13 tot 19 graden bij een opnieuw aanwakkerende wind uit westelijke tot zuidwestelijke richtingen.

Woensdag ruimt de wind naar noordelijke hoek waardoor we koelere onstabiele lucht aangevoerd krijgen. Het zou meestal bewolkt blijven met enkele buien en nog maxima tussen 8 en 14 graden.

Donderdag lijkt wisselend bewolkt en meestal droog te zullen worden. Enkele buien blijven steeds mogelijk, vooral in de oostelijke landshelft. De maxima blijven tussen 8 en 14 graden liggen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.