Winterweer zorgt voor verschillende ongevallen op de snelwegen

Bart Boterman
De plotse sneeuw- en hagelbuien van afgelopen avond hebben voor verschillende ongevallen op de snelwegen gezorgd. Bestuurders raakten verrast toen de snelweg rond 23 uur op sommige plaatsen bedekt raakte met een laagje sneeuw. 

Op de E40 in Oudenburg richting Jabbeke raakte een persoon zwaargewond toen een wagen rond 23.15 uur begon te slippen en tegen een aanwijzingsbord crashte. De inzittende zat gekneld in de wagen, werd bevrijd door de brandweer en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Het slachtoffer raakte zwaargewond maar verkeert niet in levensgevaar. Door het ongeval was een van de twee rijstroken versperd en ontstond er een file van enkele kilometers, die minstens drie kwartier aanhield. 

Nog in Oudenburg, maar dan op de A10 tussen Oostende en Jabbeke, gebeurden kort daarvoor nog twee ongevallen. Zowel in de richting van Brussel als in de richting van Oostende schoof telkens een auto in de gracht, op enkele honderden meters van elkaar. De inzittenden bleven ongedeerd. 

De diensten van Agentschap Wegen en Verkeer zijn al de hele avond in de weer met zout strooien.

Bart Boterman9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Tina Colpaert

  Verrast je ziet het toch wel sneeuwen meer aanpassen rijstijl en verlichting op de autosnelwegen en vrachtwagens aan de regels houden zou al super zijn!!!!

 • Theo Van Hoof

  Winterweer? Man man, er vielen amper 10 vlokken. Wat gebeurd er als het hier eens echt sneeuwt? Met de hoeveelheid sneeuw die er gisteren viel mag er niet eens een verschil zijn met een gewone dag.

 • maxim vanderveken

  Hahaha er is niks veranderd hoor, sneeuw of geen sneeuw de associale Vlaming maakt brokken op de weg

 • ringo van der pulst

  .juist jo,ik woon op de n42 en als je ziet hoe hier gevlamd word ,niet normaal.En je mag hier eigenlijk maar vijftig.In de morgen tussen vier en zes passeren de vrachtwagens hier aan het dubbele en dan nog zijn er cowboys die mekaar inhalen in de bebouwde kom.Het is dan nog niet rap genoeg.Ze kunnen mekaar hier maar net kruisen en brengen mekaar zo ook in gevaar.

 • Johan Willems

  Man man man, en nog niet eens echt winterweer...