Winterweer houdt aan, skicentra blijven open

BELGA
Het winterweer houdt de komende dagen verder aan. Dat betekent dat de skicentra in de Ardennen, waar het permanent zal vriezen, de hele week geopend kunnen blijven. Anderzijds blijft uitkijken voor gladde wegen.

Deze namiddag is het wisselend bewolkt met soms buien van regen of natte sneeuw in Laag-en Midden-België. In de Ardennen zijn dat sneeuwbuien. Plaatselijk is onweer mogelijk. De wind waait matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig uit het noordwesten. De maxima gaan van min 1 graad op de Hoge Venen tot ongeveer 4 graden elders.

Vanavond en -nacht komen verspreid in het land winterse buien of sneeuwbuien voor. De minima variëren van plus 1 aan zee tot min 3 graden in de Ardennen. Door sneeuw of door bevriezing kan opnieuw gladheid optreden.

Morgen is het wisselend bewolkt met soms winterse buien en kans op onweer. In de Ardennen valt de neerslag geheel onder de vorm van sneeuw. Er waait een matige, aan zee tijdelijk nog een vrij krachtige noordwestenwind, bij maxima van min 1 graad in Hoog-België tot ongeveer plus 3 graden in de andere regio's.

Ook dinsdag en woensdag wordt nog wisselend bewolkt weer verwacht met nog kans op een lokale winterse bui, maar de tweede helft van de week en wellicht ook het weekend zouden overwegend droog verlopen. In de Ardennen vriest het permanent ('s nachts meestal matig wat wil zeggen min 5 of lager); de wintersportcondities blijven er gunstig tot en met komend weekend. Voorts blijft het vooral in de nacht/ochtend overal uitkijken voor gladheid op de wegen.