Winter nog niet meteen daar: volgende week temperaturen tot 16 graden

Photo News
Opklaringen en wolken wisselen elkaar vandaag af, met mogelijk lokale buitjes. Maandag en dinsdag krijgen we veel wolken en soms regen. Het wordt wel zachter, zo voorspelt het KMI. De winter laat nog even op zich wachten, want volgende week wordt het tot 16 graden.

Vandaag verwacht het KMI over de zuidwestelijke landshelft droog weer met brede opklaringen en wolken. Over het noordoostelijke deel zijn er ook opklaringen, maar vallen er een paar lokale lichte buien. In de Hoge Ardennen kunnen de buien eventueel een wat winters karakter hebben. De maxima schommelen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 9 graden in het westen. 

Vanavond blijft de kans op een bui in het noordoosten bestaan, elders is het droog met vaak brede opklaringen. 's Nachts neemt de bewolking vanuit het westen toe, maar blijft het grotendeels droog. Over het zuidoosten zijn er nog lange tijd opklaringen. Over het westen en het noordwesten vergroot op het einde van de nacht de kans op wat lichte regen. De minima schommelen tussen -1 graad in de Hoge Ardennen en 6 graden aan de kust.

Maandag en dinsdag veel wolken en soms regen. Het wordt dan zachter bij maxima rond 12 graden. Woensdag is zacht en droog met opklaringen. Donderdag en vrijdag worden nog zachter met maxima rond 15 tot 16 graden, maar wel winderig. Zaterdag vergroot de kans op regen en wordt het minder zacht. 
30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Regine De Brouwer

  ik geniet van een witte nacht vanuit mijn slaapkamer maar overdag mag het smelten ...te koud is meer stoken en sneeuw brengt veel ongelukken met zich mee ..vooral s'morgens als mensen moeten gaan werken ..Neen ik hou van warmte en normaal weer .....

 • Jos Temmerman

  De enige echte witte kerst was in 1964.

 • Jos Temmerman

  Voor 1 dag.

 • wim vande velde

  Gasten 5 en 6 jaar geleden lagen de Vlaamse Ardennen ook ondergesneeuwd,tussen de hoge barmen zaten auto's een week ingesneeuwdwe vergeten toch snel e?

 • Lesley Huyens

  Lucie groot gelijk! Ik begrijp niet dat mensen het normaal en aangenaam vinden van eind november temperaturen te hebben die we pas in april zouden mogen hebben. Ik kan mij niet meer herinneren wanneer mijn kinderen de laatste keer nog in een dik pak sneeuw hebben kunnen spelen. Vorig jaar 1 ochtend sneeuw gehad en in de namiddag was hij al weg. Terwijl ik als kind in oktober al met sneeuwlaarzen en dikke mutsen rondliep omdat het zo koud was. En zo moet het zijn. Niet dit abnormaal warme weer