Wind is eindelijk gaan liggen: zonnige voormiddag, daarna wolken en regen

Vandaag krijgen we eerst wolken en opklaringen. In de namiddag neemt de bewolking toe en vallen er geleidelijk enkele lokale buien. De maxima liggen tussen 17 of 18 graden aan zee en in de Ardennen, en 21 of 22 graden in Belgisch Lotharingen en in de Kempen. De wind is meestal zwak en veranderlijk. In de namiddag wordt hij aan zee matig uit noordoost.

Vanavond vallen er nog lokale buien. Volgende nacht is het wisselend tot zwaarbewolkt. Enkele plaatselijke buien blijven mogelijk, maar dikwijls is het droog bij minima van 9 tot 14 graden. Er waait een zwakke tot soms matige wind uit meestal noordoostelijke richtingen.

Morgenochtend is het wisselend bewolkt met kans op enkele buitjes. In de namiddag verschijnen er steeds meer stapelwolken, die kunnen uitgroeien tot intense buien, lokaal met onweer. De maxima liggen rond 18 of 19 graden aan zee en in de Hoge Venen. In het binnenland kan het kwik klimmen tot 20 à 23 graden.

Dinsdagochtend is het droog met zon en wolken. Vanuit het zuidoosten krijgen we meer bewolking met geleidelijk ook regen en buien, met kans op onweer. De maxima liggen tussen 12 graden in de Hoge Venen en 17 of 18 graden in Laag-België. De wind waait zwak uit zuidwest tot west en later uit veranderlijke richting.

Woensdag is er veel bewolking met stevige buien, die kunnen gepaard gaan met onweer. In de loop van de dag zou het droger worden met meer zon. Maxima rond 19 graden in het centrum van het land. De wind waait meestal matig uit het zuiden.

Donderdag krijgen we afwisselend zon en wolken. Geleidelijk nemen de bewolking en de kans op (onweers)buien toe. Het kwik stijgt tot rond 21 graden. De wind wordt meestal matig uit zuid tot zuidwest.

Vrijdag krijgen we veel zon, met geleidelijk ook meer stapelwolken. Op het einde van de dag en ‘s nachts kunnen deze uitgroeien tot buien. Maxima rond 21 graden.

Ook zaterdag zou het wisselvallig blijven met op sommige plaatsen (onweers)buien, terwijl het in andere regio’s droog blijft. Maxima in de buurt van 20 graden. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • danny buyse

  Regen komt meestal voor bij een regengebied of een storing onder vorm van een koude of warmtefront. Buien zijn kort, hevig, minder groot van omvang en plaatselijk.

 • Erik Weyn

  Soms vraag ik me af wat het verschil is tussen regen en een bui?

 • Noella Vancompernolle

  Zijn lokale buien niet per definitie lokaal?

 • Marjan Van Puyenbroeck

  Een echte Belgische zomer dus, net zoals we al jaaaaren gewoon zijn.