Wie vandaag verkoeling zoekt, moet naar de kust

Getty Images/iStockphoto
In het binnenland is het nog puffen, maar aan de zee is het frisser. Het blijft overwegend droog en het wordt zowat 27 graden in het centrum. Aan zee is het veel koeler met maxima rond 21 graden, in Belgisch Lotharingen wordt het nog 29 of 30 graden. Er staat een matige west- tot noordwestenwind, zegt het KMI. Morgen eindigt de hittegolf. De waarschuwingsfase van het ozon- en hitteplan wordt maandag dan ook afgeblazen. Ook de rest van de week worden normale temperaturen verwacht en de ozonconcentraties evolueren naar normale concentraties voor de tijd van het jaar.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Komende nacht verloopt droog en eerst lichtbewolkt, al kan er later wat meer bewolking binnendrijven vanaf het westen. Over het uiterste zuiden kan er meer bewolking hangen en is een bui niet uitgesloten. De minima liggen tussen 11 graden op de Hoge Venen en 15 of 16 graden aan de kust en in Belgisch Lotharingen. De wind waait zwak tot matig en aan zee matig uit zuidwest.

Gisteren werden hoge ozonconcentraties in de lucht gemeten, maar de kans op overschrijdingen van de Europese informatiedrempel van 180 microgram ozon per kubieke meter lucht is vandaag klein. Dat laat de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (IRCEL) weten. Een plaatselijke overschrijding in het zuiden en zuidoosten is echter niet volledig uitgesloten.

Morgen eindigt de hittegolf. Het blijft droog met opklaringen en wolkenvelden. De maxima dalen nog en schommelen tussen 19 graden aan zee en 24 graden in de Kempen en Belgisch Lotharingen. De wind is matig uit west tot noordwest.

Ook dinsdag is het overwegend droog met afwisselend opklaringen en soms ook vrij veel wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 19 graden op de Ardense hoogten en 24 graden in Belgisch Lotharingen. De wind waait zwak tot matig uit noordelijke richtingen.

Woensdag blijft het zonnig en droog met maxima tussen 19 graden aan de kust en 24 graden in Belgisch Lotharingen. Er waait een matige wind uit noordoost.

Ook donderdag blijft het vrij zonnig met enkele wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 19 graden aan zee en 25 graden in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig uit noordoost.

Vrijdag zijn er wat meer wolkenvelden maar het blijft droog. De maxima liggen tussen 21 graden aan de kust en 26 graden in het binnenland. De wind is matig uit noordwest. 

Zaterdag komt er meer bewolking met kans op enkele buien.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • danny buyse

  De komende 10 dagen zomerweer voor iedereen zowel om te sporten, werken, luieren en terrasjes te doen met temperaturen tussen 22 en 28° en in de nachten tussen 10 en 15°

 • Marc Schoensetters

  De meeste mensen zouden wel naar zee willen om te kunnen genieten van verkoeling. Alleen er naartoe gaan is geen sinecure. Ofwel schuif je met de wagen uren aan en dan nog een parkeerplaats vinden ofwel zit je in een overvolle trein te puffen. Ga dan maar eens naar de kust.

 • Gil Groenewijn

  Wat is dat toch...puffen met 27 ° ? Da's gewoon mooi weer. Altijd die enorme overdrijvingen in woordgebruik.(o.a. weerman Deboosere is ook zo iemand) . Op den duur weet niemand nog een normale toestand te omschrijven.

 • Franciscus Vander Elst

  Franciscus Vander Elst De kust duur, een spuitwater 5 Euro, parkeren onmogelijk, kom met de trein geen zitplaats, kom met een bus, geen plaats op een terras. Blijf liever thuis.

 • Peeters Freddy

  27 graden en ze spreken van hitte terwijl men op festivals staat te zingen en springen in de zon. Laat de zon schijnen wat de zomer zal vlug voorbij zijn.