West-Vlaams verbod om nog water op te pompen door aanhoudende droogte breidt uit

thinkstock
Na het captatieverbod van West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé nemen ook Poperinge en Ieper maatregelen. Ook daar geldt nu een verbod om water op te pompen.

Donderdag werd een captatieverbod van kracht in het noorden van West-Vlaanderen. Gouverneur Decaluwé nam die beslissing omdat steeds meer landbouwers en particulieren water gingen oppompen door de aanhoudende droogte, maar dat kan leiden tot schaarste en verzilting.

"We merken dat er nu meer opgepompt wordt in het zuiden van de provincie. Poperinge vaardigde al een captatieverbod uit, wij volgen", aldus burgemeester van Ieper Jan Durnez. "Die maatregel is nodig, want als beken en bekkens volledig worden leeggepompt, kunnen we structurele problemen krijgen."

Het verbod geldt voor het hele grondgebied op alle waterlopen, bekkens, buffers en vijvers, en dit voor onbepaalde duur.
9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • stijn boonen

  Jurgen Maes, op een verzilte bodem kán niet meer worden geteeld... De productie van éénjarige voeding is inderdaad ondergeschikt aan de productie op lange termijn

 • nathalie decoopman

  @jurgen maes pils, uiteraard is tegengaan van verzilting belangrijker dan productie van voeding...drink nog eentje.

 • jurgen maes

  Dus de verzilting is belangrijker dan de productie van voeding? Hoever kan die groene betutteling nog gaan?

 • Erik Van Duytekom

  @ Buda het is al bijna 2 jaar droog ... iedereen weet dat !

 • Kansarax Buda

  Het is amper 2 weken droog en het geklaag begint. Er zijn landen waar het jaren niet heeft geregend. Gaat de Prijs van het water nogeens stijgen dan???