Weinig opbeurend weerbeeld: “Wisselvallig met felle buien”

Wannes Nimmegeers / VTM NIEUWS
Het is vandaag meestal zwaarbewolkt met soms felle buien, die vergezeld kunnen zijn van onweer in het westen van het land. Maxima rond 17 graden bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Een depressie boven de Atlantische Oceaan bepaalt ons weerbeeld.

Vanavond wordt het droger met meer opklaringen. Vannacht neemt de bewolking vanuit het westen opnieuw toe en kan er soms wat lichte (mot)regen vallen. Minima tussen 10 en 14 graden bij een meestal matige zuidwesten.

Morgen wordt het zwaarbewolkt met perioden van lichte regen of motregen. In de namiddag en vooral 's avonds gaat het in het noordwesten van het land matig regenen. Het is vrij zacht met maxima tot 20 graden. Er waait een matige zuidwestenwind. 

Vrijdagochtend regent het nog over het zuidoosten van het land. Daarna wordt het overal wisselend bewolkt met enkele buien. De maxima liggen tussen 15 en 19 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. 

Zaterdag blijft de kans op een paar lokale buien bestaan. Het is wel vaak droog met soms opklaringen. De maxima schommelen van 14 tot 18 graden bij een strakke zuidwestenwind.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerard Braeckmans

  Weinig opbeurend? Leef verder en zaag niet.

 • Johan Coppens

  Normaal weer voor de tijd van het jaar.

 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  Gelukkig is de aarde aan het opwarmen.

 • Philomena Vanderweyen

  De herfst is in het land,vind de natuur nu wel mooi worden,de bladeren aan de bomen zijn aan het verkleuren,heb het geluk dat ik over een park woon en zo alles iedere dag kan zien veranderen.