Weerman David Dehenauw: “Dit wordt niet de warmste zomer ooit”

Benoit De Freine
Terwijl er nu alweer een zware regenzone over het land trekt, was het toch puffen en blazen tijdens de afgelopen hete dagen. “Ondanks de hitterecords zal het niet de warmste zomer ooit worden”, zegt onze weerman David Dehenauw in VTM Nieuws.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“De warmste julimaand ooit wordt het niet. Dat record staat nog altijd in 2006. Toen haalden we 23 graden en nu zullen we uitkomen op een goede 19 graden. We zitten veraf. De maand juli zal niet extreem zijn ondanks de hitterecords”, vertelt weerman David.

“Met grote waarschijnlijkheid lukt dat niet en zal deze zomer niet zo warm zijn dan de vorige. We zouden gemiddeld 22 graden moeten halen in augustus om dat record van vorige zomer nog te kloppen. Maar we hebben dat nog nooit gehaald in augustus. Dus ik ga er van uit, samen met de voorspellingen van de eerste 10 dagen, dat het niet zal lukken”, besluit onze weerman
39 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • nicole degens

  Aan de reacties te zien is het goed dat de mens nog steeds niet kan bepalen welk weer het wordt. Anders konden ze daar ook nog ruzie over maken. En ja geef mij maar een warme zomer zoals in '76. Goed voor mijn knoken.

 • Marco Maerten

  Eddy Borremans,ten 1ste:de mens is een slechte thermometer en ten 2de:opwarming went blijkbaar,want die hele periode die je opsomt,was gemiddeld zeker 2°c warmer dan zulke doorsnee periode in midden 20ste eeuw.En door een karikatuur te maken van wetenschappelijk bewezen feiten,verander je heus niets aan die feiten.

 • Eddy Borremans

  Continu die rampscenario s. Als je het van april/mei tot en met nu bekijkt is het vrij fris geweest. Denk aan de communieperiode met de tentenverhuur die piekte owv de koude en slechte weer. Begin juli was het ook vrij koud na die ene warme week. Nu juist hetzelfde. Vanaf het moment dat het meer dan 25 graden is het de mode om “climat change” te roepen.

 • Marc Jansens

  Ook een feit met 100% zekerheid ..in de middeleeuwen was de gemiddelde temperatuur hoger dan nu.Daar sta je dan met je geregistreerde meetresultaten van enkele jaren.

 • Marco Maerten

  Fred De Meulemeester,de kilmaatsite bezoeken is de feiten zien,juli 2006 bevestigt gemiddeld 23°c...aan veronderstellingen heeft een thermometer die de FEITEN meet,geen boodschap..ook niet de uwe.