Weekend wordt warm en onweerachtig, maar aan kust blijft het morgen mogelijk droog

Shutterstock
Na een zwaarbewolkte dag met af en toe een buitje of wat lichte regen, staat er een warm maar onweerachtig weekend voor de deur. De temperaturen kunnen oplopen tot rond de 20 graden. Aan zee zou het morgen mogelijk droog blijven, zo meldt het KMI.

Maar eerst dus nog een mindere dag, zeker in het noorden van het land. In het zuiden blijft het wel meestal droog met opklaringen. In de loop van de dag wordt het stilaan overal onstabiel met opklaringen en stapelwolken, waaruit vooral in de zuidelijke landshelft enkele buitjes kunnen vallen. De maxima liggen tussen 13 en 16 graden.

Donderslag

Ook vanavond kunnen nog enkele buien vallen. In het zuidoosten is een plaatselijke donderslag niet uitgesloten. Maar in de loop van de nacht wordt het op de meeste plaatsen droog met opklaringen en wolkenvelden. Vooral in Laag­- België is er kans op vorming van nevel of een plaatselijke mistbank. De minima schommelen tussen 7 en 11 graden.


Morgen wordt vrij warme en onstabiele lucht naar onze streken aangevoerd. Het wordt wisselend bewolkt met stapelwolken, die vooral na de middag kunnen uitgroeien tot een regen-­ of onweersbui. Die buien zullen waarschijnlijk talrijker zijn in het oosten van het land. Aan zee blijft het mogelijk de hele dag droog. De maximumtemperaturen liggen rond de 20 graden in het centrum van het land. 

Ook zondag blijft het warm en onstabiel. De buien ontwikkelen zich snel: in het westen van het land wordt het in de loop van de dag droger, maar in het centrum en het oosten van het land krijgen we intensere en soms onweerachtige buien. De maxima schommelen nog altijd rond de 20 graden in het centrum.

Maandag is het op de meeste plaatsen droog maar gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt. Vooral in het zuiden van het land blijft er nog een kans op een bui. Het is vrij warm met maxima rond 19 graden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.