Weekend valt in het water

PHOTO_NEWS
Deze middag is er veel bewolking en zijn er perioden met regen. Lokaal is ook onweer mogelijk. In de loop van de namiddag wordt het droog aan de kust en in West-Vlaanderen met geleidelijk ook opklaringen. Er waait een matige tot vrij krachtige, aan zee een krachtige tot harde zuidwestenwind met rukwinden. De maxima liggen tussen 11 en 15 graden.

Zaterdagavond wordt het overal droog met opklaringen. Alleen in de provincie Luxemburg valt er tijdelijk nog regen. Zaterdagnacht is het enige tijd droog. Later neemt de kans op een bui toe. Het blijft flink doorwaaien. Aan de kust staat zelfs een harde tot stormachtige zuidwestenwind. De minima schommelen tussen 5 en 10 graden.

Zondag staat er nog steeds een stevige zuidwestenwind. Boven land waait het matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard. De zon schijnt wel af en toe maar er komen ook enkele buien voor. Maxima van 10 tot 14 graden.

Maandag en dinsdag is het wisselvallig en koel met enkele buien. Van woensdag tot en met vrijdag blijft het droog met meer zon. De middagtemperatuur loopt op van zowat 14 graden maandag naar ongeveer 18 graden in de tweede helft van de week. Na vrijdag wordt het opnieuw wisselvalliger en koeler.