Weekend start zonnig, morgen mogelijk sneeuw in Ardennen

Photo News
Na een zonnig begin bereiken in de loop van de namiddag, vanaf de Noordzee, wolkenvelden stilaan ons land. Aan zee wordt het tot 10 graden, in het centrum 13 of 14 graden en in Belgisch Lotharingen 16 graden. Dat meldt het KMI. In de nacht van zaterdag op zondag neemt de bewolking overal verder toe met geleidelijk kans op wat regen of een bui. Op het einde van de nacht kunnen er eventueel enkele sneeuwvlokjes vallen op de Ardense hoogten. De minima dalen naar waarden tussen ­-1 graad in de Hoge Venen en 5 graden langs de kust.

In het binnenland begint zondag droog met brede opklaringen, aan zee is het wisselend bewolkt met mogelijk enkele buien. Later overdag wordt het in het oosten en het zuidoosten wisselend bewolkt met kans op enkele buien die in de Ardennen winters worden. In het centrum blijft het op een lokaal buitje na droog, in het noordwesten zijn er mooie zonnige perioden. Het is te koud voor de tijd van het jaar met maxima van 2 graden in de Oostkantons tot 8 graden in het noordwesten. Er staat een zeer onaangename krachtige en aan zee zelfs zeer krachtige noordnoordoostenwind met rukwinden van zo’n 75 à 80 km/uur. ‘s Nachts gaat het overal vriezen, behalve vlak aan zee.

Een buienzone bereikt maandag ons land vanaf de Noordzee. Aanvankelijk zijn de opklaringen nog breed, maar geleidelijk wordt het wisselvallig vanaf de kust met enkele buien. Deze (winterse) neerslag bereikt de Ardennen pas maandagavond. De maxima liggen tussen 3 en 8 graden.

Dinsdag blijft het droog en begint de dag zonnig maar koud met in het binnenland vriestemperaturen. In de loop van de dag ontwikkelen er zich in het binnenland stapelwolken. De maxima schommelen tussen 3 en 8 graden.

Woensdag kan een zwakke buienzone België bereiken vanaf de kust. Na een koude ochtend is het eerst zonnig. Daarna wordt het wisselvalliger met kans op enkele buien. Naar het zuidoosten toe neemt de buienkans nog verder af. We krijgen maxima van 4 tot 8 graden. 

Donderdag wordt het bewolkt, maar vrijwel droog met slechts kans op wat lokaal gedruppel. De maxima liggen tussen 5 en 9 graden bij een zwakke tot matige westelijke wind.

Vrijdag zou een zwakke storing over het land trekken vanaf de kust en wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met kans op enkele lokale buitjes. Tegen zaterdag liggen de maxima tussen 7 en 13 graden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.