Week start mistig, maar het wordt beter

Shutterstock
De nieuwe week start met mist die plaatselijk het zicht kan beperken. Maar als die opgetrokken is, krijgen we vrij zonnig en droog weer met stapelwolken die in de namiddag talrijker worden. Aan zee wordt het dan zonnig. De maxima schommelen tussen 12 graden in de Hoge Venen en 17 graden in het noordoosten van het land. 

De wind is eerst zwak en veranderlijk, later wordt hij zwak tot matig uit noordelijke richtingen. Vanavond wordt het wisselend tot zwaarbewolkt en kan hier en daar een spatje regen vallen. Later vannacht drijft laaghangende bewolking het land binnen vanaf het noordoosten en kan er wat motregen vallen. De minima liggen tussen 4 graden op de Hoge Venen en 10 graden aan de kust. De wind wordt zwak tot matig uit het noorden.

Opklaringen

Morgen blijft het droog en is het eerst grijs met laaghangende bewolking en 's ochtends ook nevel of mist. In de loop van de namiddag verschijnen er breder wordende opklaringen. De maxima liggen tussen 12 en 18 graden, afhankelijk van de zonneschijn. Er waait een zwakke tot matige noordelijke wind.


Woensdag start overwegend grijs, later wisselen zon en wolken elkaar af. Het blijft overwegend droog. We halen dan maxima van 13 tot 18 graden. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.