Week start grijs en fris, donderdag tot 20 graden

thinkstock
Vandaag blijft het op de meeste plaatsen grijs met mogelijk hier en daar lichte regen of motregen. Later in de namiddag wordt het vanaf de Nederlandse grens droger en in het noorden van Vlaanderen kan de zon af en toe doorbreken. De maxima liggen rond 12 of 13 graden in het noordwesten, 10 tot 12 graden in het centrum en tussen 6 en 9 graden in de Ardennen. De wind waait matig en draait van noordwest naar noordelijk richtingen. Aan de kust neemt die toe tot vrij krachtige wind met rukwinden tot 50 km/u. Dat meldt het KMI.

Vanavond breiden de opklaringen in het noorden zich verder uit naar het zuiden. De nacht wordt helder of lichtbewolkt maar koud met plaatselijk nevel of mistbanken. De minima liggen rond 5 of 6 graden aan de kust maar in het binnenland slechts tussen -1 en +3 graden met overal kans op nachtvorst aan de grond.

Morgen krijgen we op de meeste plaatsen een zonnige start van de dag met in het noordwesten enkele wolkenvelden. In de loop van de dag zullen meer wolken gevormd worden. Aan de kust blijft het overwegend zonnig. De maxima liggen tussen 9 en 10 graden in de Ardennen en 14 of lokaal 15 graden in het centrum. De wind waait matig uit noordelijke richtingen.

Dinsdag en woensdag is er meer zon maar in de nacht en ochtend is het koud met kans op nachtvorst aan de grond.

Vanaf donderdag stijgen de temperaturen tot 20 graden maar de warme zuidenwind brengt ook regen, buien en onweer mee.