We krijgen een wisselvallig weekend

REUTERS
De zon schijnt vandaag nog geregeld maar aan het einde van de namiddag valt er lichte regen. In het weekend blijft die wisselvalligheid aanhouden. Ook na het weekend valt er lichte regen, al breekt de zon er af en toe door.

Vandaag zijn er eerst flinke perioden met zon. Later neemt de bewolking toe over het westen van het land en aan het eind van de namiddag valt er lichte regen aan de kust en in West-Vlaanderen. De wind waait matig, aan zee krachtig uit zuidelijke richtingen. Het kwik stijgt tot 6 graden op de Hoge Venen en 9 tot 12 graden elders. Vanavond en komede nacht is er overal veel bewolking waaruit van tijd tot tijd wat lichte regen valt. De temperatuur schommelt tussen 2 en 7 graden.

Morgen is het wisselend bewolkt met enkele lokale buien. De temperatuur loopt op tot 4 graden in de Ardennen en 6 tot 9 graden in de andere streken. Er waait een matige wind uit het zuiden tot zuidoosten.

Van zondag tot en met dinsdag is het licht wisselvallig met soms wat regen of een bui maar ook af en toe zon. Woensdag en donderdag blijft het rustig en droog met zonnige perioden. De middagtemperatuur schommelt rond 8 graden.