Was het al maar weekend: 23 graden en stralend weer

EPA
Vandaag dag begint droog en zonnig. Daarna neemt de bewolking stilaan toe vanaf het westen en in de loop van de namiddag kan er in het westen al wat regen vallen. In de oostelijke landshelft ontstaan er wat stapelwolken. 

De maxima liggen rond 12 of 13 graden op de Ardense hoogten, rond 14 graden aan zee en rond 16 à 17 graden in het centrum van het land. Er waait een matige tot soms vrij krachtige wind uit zuid tot zuidwest, met rukwinden tot 50 of 60 km/u, meldt het KMI.

Vanavond en -nacht trekt een verzwakkende regenzone van west naar oost over het land. Aan de achterzijde ervan verwachten we brede opklaringen waarin plaatselijk wat nevel of een mistbank kan gevormd worden. Minima van 3 tot 7 graden. De wind wordt zwak tot matig uit west tot noordwest.

Morgen zijn er eerst brede opklaringen. Later op de dag komen er meer wolkenvelden, maar het blijft overwegend droog. We verwachten maxima tussen 12 en 16 graden bij een zwakke tot matige wind uit noordwest tot noord.
Vrijdag wordt een droge en overwegend zonnige dag, met af en toe wat hoge sluierwolken. Het wordt alsmaar zachter, met maxima tot 17 graden in het centrum van het land.

Zaterdag en zondag verwachten we volop zon met maxima tot 23  graden, bij een zwakke of matige noordoostenwind. 
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marco Maerten

  Thierry,doe zoals ik..leef zuinig(nooit op reis,geen auto,enkel basic leven),maar toch een eigen appartement,dan moet je niet zoveel werken.Kortom,je hebt het zelf in de hand voor groot deel.

 • Gerard Braeckmans

  Er zijn deze maand 3 wettelijke feestdagen. Misschien staken voor een vierde? Om de boel wat op stelten te zetten.

 • mich lee

  Thierry Vansweevelt, niet iedereen heeft de luxe van een lang weekend te hebben omdat de dinsdag of donderdag een feestdag is. Die brugdagen zijn gewoon belachelijk. Ambtnaren staken omdat de minister hen geen brugdag wilde geven. In de prive is dat ofwel werken ofwel een verlofdag die je daarvoor opoffert, al dan niet verplicht door het bedrijf.

 • jacobus Defilippis

  Ik heb de indruk dat die Thierry tegen de goesting leeft ik ken daar een remedie voor

 • Dominic Palinckx

  Een ijskoude wind met gevoelstemperatuur van 13 graden zeg gewoon zoals het is