Warmer weer op komst: vanaf donderdag temperaturen rond 20 graden

Beeld ter illustratie Haspengouw
Benoit De Freine Beeld ter illustratie Haspengouw
De week start vandaag eerst zonnig, later komt er meer bewolking maar het blijft droog. De maxima stijgen tot 16 graden. De wind is matig uit oost tot zuidoost, meldt het KMI. Morgen komen er stilaan meer wolken met in de namiddag kans op enkele buien. Woensdag kan er nog lichte regen of motregen vallen, maar vanaf donderdag wordt het zonnig met temperaturen rond 20 graden.

Vanochtend krijgen we brede opklaringen. Daarna verschijnen er meer wolken, maar lokaal en vooral dan over het westen en het zuidwesten blijven de opklaringen breed. Het is droog en het wordt zachter dan de voorgaande dagen met maxima van 11 graden in de Hoge Ardennen tot 16 graden in het centrum.

Vanavond is het eerst licht tot gedeeltelijk bewolkt. In de nacht van maandag op dinsdag klaart het op de meeste plaatsen uit en schuiven wat hoge wolkensluiers over het land. De minima liggen tussen 2 en 5 graden in de Ardennen en tussen 5 en 7 graden elders. De wind waait zwak tot matig uit oost tot zuidoost.

Morgenochtend is het eerst zonnig, maar stilaan verschijnen er meer en meer hogere wolkenvelden vanaf de Franse grens. In de namiddag ontwikkelen er zich ook stapelwolken waaruit een paar lokale buien kunnen vallen. De maxima schommelen tussen 12 graden in de Hoge Venen en 17 of 18 graden in Vlaanderen. De wind wordt zwak tot matig uit aanvankelijk oost tot zuidoost, later uit zuid tot zuidoost of veranderlijke richtingen.

Woensdag kunnen we ons verwachten aan veel wolken met soms lichte regen of motregen. In de namiddag wordt het droger met kans op enkele opklaringen. ‘s Avonds klaart het uit. De maxima liggen tussen 12 graden in Hoog­-België en 16 graden in de Kempen. De wind is zwak tot matig uit aanvankelijk zuidelijke richtingen en draait in de loop van de namiddag naar zuidoost tot oost. Aan zee steekt er een noordelijke tot noordoostelijke zeebries op.

Donderdag wordt een meestal zonnige en warme dag met maxima van 15 tot 19 graden. Ook vrijdag krijgen we veel zon bij maxima van 16 graden in de Hoge Venen en aan de kust tot 21 graden in het centrum.  Ook het paasweekend lijkt zonnig te worden met maxima tot 23 graden.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marco Maerten

  Lorenzo..eindelijk? U bent zeker de warme februari en warme maart vergeten die elk 3°c boven normaal zaten,de eerste dag met 20°c was dit jaar trouwens reeds op 26 februari. De vroegste warme dag sinds de waarnemingen!

 • Guy muis

  das goed voor mijn arthrose gewrichten,zo moet ik geen vlieger nemen naar warmer oorden! goed toch voor het klimaat.

 • Joan Lute

  Nu eventjes 20 graden en binnen enkelen werken weer 8 graden. België kent géén seizoenen meer want op een dag kun je handschoenen , sjerp en enkele uren later je t-shirt en slipper uithalen voor een uurtje of twee .

 • Lorenzo Aneca

  Eindelijk zou ik zeggen. Ben benieuwd, want met dat fameus gat dat ze gevonden hebben ,weet je maar nooit welke groene verhalen ze nu zullen uitkramen.

 • Lieven De Potter

  Mooi zo, hopelijk krijgen we een zomertje zoals vorig jaar !

Video