Warmer maar buien

Het weer met Jill Peeters: weersvoorspelling 18 en 19 mei

Bart Leye
Zaterdag voert een zwakke zuidelijke wind warmere lucht aan en dat resulteert in maxima van ruim 20 graden. Op sommige plekken in het Vlaamse binnenland kan het nog een paar graden warmer worden, maar aan zee is het koeler met 16 graden. We krijgen daarbij een afwisseling van zon en wolken, en een paar van die wolken kunnen uitgroeien tot een regenbui. Vooral na de middag neemt de kans op enkele buien toe en is er ook een lokaal onweer mogelijk.

Zaterdagavond zijn er nog een paar buien, al dan niet met onweer, maar op de meeste plekken blijft het gewoon droog. Later vannacht krijgen we een tijdlang volledig droog weer, maar tegen de ochtend komen er opnieuw een aantal buien opzetten vanuit het zuiden. Het wordt een zachte nacht bij minima rond 11 graden en de zwakke wind draait naar het noordwesten.

Een depressie schuift vanuit het zuiden over onze streken en maakt de atmosfeer onstabiel. De daaraan verbonden storingen zorgen voor toenemende neerslagkansen.

Ook zondag zijn er een reeks regenbuien, eventueel met onweer, maar ook afgewisseld met zonneschijn. Maxima rond 19 graden. 

Maandag is het eerst zwaar bewolkt, met nog een enkele bui. Later blijft het meestal droog en is er wat zon. Maxima rond 18 graden, bij een matige noordwestenwind.

Dinsdag is het eerst bewolkt, later is er meer zon. De maxima komen uit rond 17 graden, wat min of meer de normale waarde is voor de tijd van het jaar.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Thierry Deleu

  Een gewone herfst dag ! Echt super !

 • danny buyse

  We hebben gisteren de eerste keer sinds eind april een Atlantische storing verbonden aan een depressie over ons land gekregen en zondag volgt er nog één en zal nog veel meer regen brengen. De hele periode daarvoor sinds eind april waren het telkens onweersbuien waar de ene overstroming kende en de andere geen druppel zag die via Duitsland of Frankrijk naar ons kwamen of gewoon boven België zich ontwikkelden.

 • Johan Vercarre

  @Guido Ceuleers : Als je het dan zo goed weet, ga er dan zelf eens aanstaan hé ! Van een beroepsmeteoroloog bij Belgocontrol.

 • Bene Devos

  De eerste 2 weken van juni hebben we de zon niet gezien,altijd bewolkt geweest en veel wind. Gelukkig vergeten de mensen dat vlug.Ben toch blij dat het wat minder warm wordt.Al gaan we het ook missen na enkele weken wisselvalligheid.

 • WILLY NAEGELS

  Met vol ongeduld wacht ik Koning Winter op! Goe weten! Pfffft en zweten man echt ni gewoon meer!