Warme, zonnige week voor de boeg

Shutterstock
Na nog wat bewolking en gedruppel vandaag wordt het de rest van de week zonnig en erg warm met temperaturen die vanaf woensdag rond de 30 graden Celsius liggen. Dat meldt het KMI vandaag. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Nu de zomer officieel in het land is, maken de wolken en regen plaats voor zon en hitte. Vandaag is er vanuit het westen nog bewolking en trekt er in de namiddag nog een zwakke regenzone over het land. Op het einde van de dag komen er brede opklaringen over het westen. De temperaturen gaan van 19 à 20 graden aan zee tot 25 graden in de Kempen.  

Vanaf morgen start dan een reeks droge en steeds warmere dagen. Morgen liggen de maxima nog maar rond 18 graden aan zee en 21 of 22 graden in Vlaanderen, maar dinsdag klimt het kwik al naar 25 graden en woensdag naar 29 graden. Donderdag en vrijdag liggen de maxima zelfs op 30 of 31 graden. 

Zaterdag is er veel onzekerheid met eventueel kans op onweersbuien. Het wordt mogelijk minder warm met maxima rond 25 graden. Ook zondag is er nog kans op buien en daalt het kwik verder naar 23 of 24 graden. 

Hittegolf op komst? Hou het hoofd koel met deze producten op HLN Shop. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.