Warm en zonovergoten weekend: tot 29 graden

Photonews
Vanmiddag is het gedeeltelijk bewolkt. Tijdelijk kan er soms meer bewolking voorkomen maar het blijft droog. De maxima schommelen tussen 18 graden op de Hoge Venen en 24 graden elders. De wind is zwak uit westzuidwest in het uiterste zuiden van het land. Elders is de wind meestal matig. Dat meldt het KMI.

Vanavond komen er geleidelijk brede opklaringen en ‘s nachts is het licht bewolkt met wat hoge bewolking. De minima liggen tussen 8 graden op de Hoge Venen en 14 graden in Vlaanderen. De wind wordt zwak uit zuid tot zuidwest of uit veranderlijke richtingen.

Morgen is het vrij zonnig met vrij veel hoge bewolking. De maxima schommelen tussen 21 of 22 graden op de Hoge Venen en aan de kust en tot 26 of 27 graden in de Kempen. De wind is meestal zwak uit zuidwest, draaiend naar zuid. Aan zee steekt een zeebries op.

Morgenavond en tijdens de nacht is het helder tot licht bewolkt. Het wordt een zachte nacht met minima van 13 graden op de Ardense hoogten tot 17 graden in het westen van het land. De zuidenwind is zwak tijdens de avond en wordt zwak tot matig tijdens de nacht.

Zondag wordt het zonnig met soms hoge wolkensluiers. Op het einde van de dag is er een kleine kans op een (onweers)bui over het westen van het land. Het wordt warm met maxima tussen 25 graden in de Hoge Venen en lokaal 30 graden in de Kempen. Er staat een matige zuidenwind die over het westen ruimt naar het westen waardoor het in de loop van de namiddag afkoelt aan zee.

Maandag is er vooral over de oostelijke landhelft kans op regen en buien. Elders zijn er soms opklaringen en is het veelal droog. Het is koeler met maxima rond 20 graden, al kan het in de Kempen nog 24 graden worden. 

Dinsdag hangen er vooral over het centrum en oosten veel wolken en vergroot in de loop van de dag de kans op buien. De maxima komen uit rond 19 graden.

Woensdag is er opnieuw kans op regen en buien, vooral na de middag. De vooruitzichten zijn evenwel vrij onzeker. Het wordt zo’n 20 graden.

Donderdag is het wisselend tot zwaarbewolkt met kans op buien, eventueel vergezeld van onweer. De maxima stijgen tot rond 20 graden.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Statham

  De kudde allemaal de auto in richting zee

 • Patrick Smaele

  Godver, elk jaar 't zelfde: bloktijd voor die arme studenten als de zon zich moeit. Wanneer dat ganse studiejaar niet eens rationeel herschikken? B.v. Start (eind)januari na grote wintervakantie 30 dagen, dan 5 dagen krokus - 10 dagen Pasen - 5 dagen Sinksen - en na semestriële examens 30 dagen regionale zomervakantie juni-juli-aug., zwaarste studie(s) in koude periode (okt-nov-dec) met adempauze 5 dagen Allerheiligen en eindexamens nov.-dec.

 • Tina Colpaert

  profiteer en geniet ervan daarna 1week regen dus triestig

 • cedric van nyevelt

  gedaan met het mooie weer , die saaie warmte komt er weer aan