Exclusief voor abonnees

Waarom het deze week zo verschroeiend heet wordt

.
iStock .
Donderdag wordt het mogelijk de warmste dag ooit in ons land, zegt weerman Frank Deboosere. Het KMI verwacht temperaturen tot 37 graden. Alle condities zijn alvast vervuld om het vorige record - dat van 27 juni 1947 - te laten sneuvelen.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis43 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • geert voet

  De natuur doet zijn ding !! Alle situaties van het klimaat dit,het klimaat dat,zijn uitgevonden om geld uit de gewone burger zijn zak te kloppen !!!!

 • André Christiaens

  De wereldbol is 6° naar rechts gekanteld ten opzichte van het ware noorden, daardoor krijgen wij ander luchtstromen over ons heen, die warmer zijn, de koudere luchtstromen worden daardoor weggedrukt meer naar het Oosten en blijven meer hangen boven het continent. Maar binnen een aantal jaren keert hij terug naar 0°N en zal het hier terug kouder worden. Dat is de definitie van klimaat verandering,niet meer of minder. Wie ooit Meteo geleerd kan dit terug vinden in zijn boeken.

 • Claudine Steenackers

  Klimaat verbeteren ..akkoord.Maar al duizende jaren heb je heel koude en heel warme periodes...lees maar wat wetenschappelijke boeken van vroeger dan weet je wel dat dit ook aan de magnetische velden liggen tussen zon en planeet venus .tijdens de maya 4000 jaar geleden is dit al waar genomen dat de aarde heel warm was en dat dit door die magnetische velden kwam. Maar ok we moeten voor onze kinderen een proper en zuivere aarde na laten.

 • Patrick Vriends

  BLABLABLA geen normale omstandigheden en dan denk ik aan onze oudere mensen in de eerste plaats ja.

 • Kris Potums

  Omdat het zomer is?