Volop genieten van nazomer: weekend wordt zonnig en zacht tot 24°C

ANP
We kunnen dit weekend en begin volgende week blijven genieten van een zachte nazomer. Ook vandaag is het erg zonnig. Het is zeer zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 18 tot 22 graden. Dit weekend blijft het volgens het KMI nog warm en ook voor volgende woensdag wordt 22 graden voorspeld.

Morgen is het eerst zonnig. Over het westen neemt de hoge sluierbewolking verder toe. In de namiddag kunnen er stapelwolken ontstaan met in het begin van de avond kans op een lokale bui. Het is warm voor de tijd van het jaar met maxima van 19 graden in de Ardennen tot 24 graden in de Kempen.

Zondag krijgen we eerst nog een beetje regen of enkele buien te verwerken. In het noorden wordt het al snel overwegend droog en wisselend tot zwaarbewolkt. In het zuiden is er nog kans op wat regen tot in de late namiddag. De maxima variëren van 11 graden in de Ardennen tot 17 graden in het uiterste zuiden. In het centrum halen we zo'n 14 of 15 graden.

Volgende week

Na een vrij koele ochtend met lokaal wat nevel of een mistbank wordt het maandag, onder impuls van een nieuw hogedrukgebied dat zich vormt boven het continent, een zonnige en droge dag. De maxima liggen tussen 15 en 19 graden.

Dinsdag en woensdag verplaatst het zwaartepunt van het hogedrukgebied zich oostwaarts, waardoor bij ons de stroming geleidelijk verder ruimt naar zuidoostelijke tot zuidelijke hoek. Het blijft rustig en zonnig weer en het wordt warmer. De maxima schommelen in het centrum op dinsdag rond 20 graden en op woensdag rond 22 graden. Er staat weinig wind.

Ook donderdag blijft het wellicht overal droog, maar door nadering van een storing over Engeland, kan er mogelijk wat meer bewolking hangen. De zuidelijke wind wordt matig en de maxima blijven nog steeds enkele graden boven de gemiddelden voor deze tijd.

Op het eind van de werkweek neemt de kans op een beetje neerslag toe. Het blijft nog vrij zacht met maxima rond 20 graden in het centrum. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.