Volgende week veel zon en (eindelijk) zachtere temperaturen

Beeld ter illustratie. Mensen genieten van de zon.
ANP Beeld ter illustratie. Mensen genieten van de zon.
Wie volgende week wil profiteren van de zon, zal de eerste helft van de week beter aan zijn trekken komen. Naar het weekend toe wordt het weer instabieler. Vandaag wordt het wisselend bewolkt en zo goed als droog met nu en dan zon. De maxima schommelen van 9 tot 14 graden. Dat meldt het KMI.

Vandaag krijgen we overwegend droog weer met zon en wolkenvelden. In de namiddag kunnen in het oosten van het land enkele stapelwolken uitgroeien tot een licht buitje. De maxima liggen tussen 9 à 10 graden in Hoog- België en 14 graden in het centrum bij een matige noordelijke wind. 's Avonds lost de bewolking geleidelijk op en volgende nacht wordt het helder. Het koelt opnieuw flink af met minima tussen lokaal 0 graden in de Ardennen en +6 graden aan zee. Er waait een zwakke tot matige wind uit noordelijke en later noordoostelijke richtingen.

Morgen komt het hogedrukgebied over de Noordzee te liggen. Het is dan overal droog met veel zon en maxima van 10 tot 15 graden. Er waait een matige noordoostelijke wind. Aan zee wordt de wind in de namiddag vrij krachtig uit noordnoordoost. 

Dinsdag is het droog met veel zon. De maxima liggen tussen 11 en 16 graden bij een matige noordoostelijke wind. In de namiddag wordt de wind aan zee opnieuw vrij krachtig uit noordnoordoost. 

Woensdag begint de dag met veel zon. Mogelijk ontwikkelt er zich in de namiddag bewolking vanaf het het oosten maar het blijft droog. De maxima liggen tussen 11 en 16 graden bij een matige noordoostelijke wind. In de namiddag wordt de wind aan zee opnieuw vrij krachtig uit noordnoordoost. 

Donderdag blijft het droog en wordt het waarschijnlijk gedeeltelijk bewolkt met voornamelijk hoge bewolking. Het wordt zachter met maxima van 14 tot 18 graden. 

Vrijdag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met later overdag kans op een bui, vooral in het zuiden. Maxima tussen 14 en 19 graden. 

Zaterdag wordt het meer onstabiel met ontwikkeling van buien die vooral in de oostelijke helft onweerachtig kunnen zijn. Het kwik klimt tussen 16 en 21 graden.

Zondag wordt het wisselend bewolkt met buien. Onweer is niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 14 en 22 graden
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • danny buyse

    Hoe langer de temperatuur koud blijft hoe harder het zal aankomen als het weer zal omslaan en het bakken en braden wordt bij 30° en meer.

  • Ludo Hermans

    Telkens als wij op vakantie vertrekken wordt het hier mooi weer.Wie wil ons sponsoren zodat wij een gans jaar weg kunnen? Dank!

  • Ludo Hermans

    Telkens als wij op vakantie gaan wordt het hier mooi weer. Wil wil ons sponsoren zodat we een gans jaar weg kunnen?