Volgende week stralend zomerweer voorspeld met temperaturen tot 30 graden

.
Photonews .
Deze week blijft het vooral regenachtig met nog enkele onweders, maar vanaf volgende week krijgen we opnieuw prachtig zomerweer. Dit weekend wordt het opnieuw droog en vanaf woensdag stijgt het kwik zelfs tot 30 graden.

Morgen is het eerst op de meeste plaatsen zwaarbewolkt met regen of buien in het centrum en het oosten van het land. Later wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af en wordt het overwegend droog. De maxima liggen tussen 20 of 21 graden aan zee en 24 of 25 graden in de Kempen en Belgisch Lotharingen.

Zaterdagochtend verlaat een regenzone ons land richting Nederland. Nadien wordt het wisselend bewolkt met nog lokale buien, en vooral in het zuidoosten van het land kans op onweer. De maxima schommelen rond 20 graden bij een zwakke of matige wind uit westelijke richtingen.

Zondag krijgen we eerst brede opklaringen. In de loop van de dag verwachten we bewolkte perioden met vooral in het westen en in het noorden kans op enkele buien. Ook elders is er later kans op neerslag maar de onzekerheid is groot. De maxima liggen nog rond 20 graden.

Maandag lijkt het droog te blijven met afwisselend zonnige perioden en wolkenvelden. Het kwik zou tussen 20 graden aan zee en 24 graden in de Kempen klimmen.

Dinsdag wordt het droog en zonnig met soms enkele wolkenvelden. Op het einde van de dag neemt de kans op een bui in de Ardennen toe. Het wordt warmer in het binnenland met maxima tot 26 graden in de Kempen. 

Woensdag wordt het warm met maxima tussen 24 of 25 in de Hoge Venen en plaatselijk 29 of eventueel 30 graden in de Kempen. Het is eerst zonnig maar later in de dag neemt de kans op buien en onweer toe. 

Donderdag blijft het wisselvallig met kans op buien. Overal maxima boven 20 graden.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bart Mans

  Degene die nu zeggen dat de opwarming een fabeltje is, moet ff wat verder kijken dat Social media...

 • danny buyse

  Dit is na jaren terug eens een Belgische zomer want na die aangekondigde 30° zal daarna de temperatuur terug rond de 20° zakken tot minstens eind juni. Om 20° kil te noemen is wel overdreven! Juli en augustus kunnen uiteraard nog heel warm worden maar ik denk dat 35° voor velen niet nodig is.

 • Paul Boutsen

  Laat aub die "opnieuw" er maar vanaf. Het zal weer voor 2 of 3 dagen zijn zoals met pasen of in mei, daarna weer 6 weken kommer en kwel. Ondanks alle reclame voor Anuna, toch geen opwarming in België merkbaar.

 • De Waen Luc

  Kirsten Hershe probeer eens echte data te bekijken..het koelt al 19 jaar licht af...

 • Stella Birkenbrau

  Slecht weer in Vlaanderen wordt als 'Belgische brol !' geduid. Altijd weer dat communautaire randje. Waarom toch?