Volgend weekend kan het opnieuw gaan sneeuwen

James Arthur
De komende dagen worden zachter en droger, zo verwacht het KMI. Donderdag krijgen we stilaan regen en flink wat wind. Van vrijdag tot zondag wordt het opnieuw kouder met soms winterse buien.

Zondagnamiddag verwacht het KMI nog steeds veel bewolking met enkele regenbuien. Ten zuiden van Samber en Maas is er lokaal kans op aanvriezende regen en in de hoger gelegen gebieden valt er meestal nog lichte sneeuw. Het is lokaal nevelig met vooral in Hoog-België ook mistbanken. De maxima schommelen in de Ardennen rond of liggen iets beneden het vriespunt. In het centrum klimt het kwik tot 2 à 3 graden. Over het westen is het zachter
met aan zee maxima tot 9 graden. 

Zondagavond vallen er soms regenbuien en is er ten zuiden van Samber en Maas nog kans op aanvriezende regen. Op de Ardense hoogten valt er soms smeltende sneeuw of sneeuw. Zondagnacht blijft het overwegend zwaarbewolkt met in het westen mogelijk wel enkele opklaringen. Het KMI verwacht nog enkele regenbuien en op de hoogten een paar winterse buien, maar het blijft vaak ook droog. Het is nevelig met vooral over de zuidelijke landhelft ook gevaar voor dichte mistbanken. De minima liggen tussen -1 graad in de Hoge Venen, rond 2 à 3 graden in het centrum en 7 graden aan zee. 

Van maandag tot woensdag is het dikwijls droog maar bewolkt. De maxima schommelen rond de 6 graden. Donderdag komt er stilaan regen en flink wat
wind. Van vrijdag tot zondag wordt het kouder met maxima rond 3 graden in het centrum en in vele streken nachtvorst. Het is wisselvallig met buien die soms winters kunnen worden.

Wannes Nimmegeers
Didier Verbaere11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • raf peeters

  Hopelijk hebben ze eens gelijk,mag gerust eens deftig sneeuwen ,waar is de tijd van jaren '50 met 30 cm sneeuw.

 • Peter Nols

  Blijkbaar is het alleen maar koud voor de mensen die nooit buiten komen en alleen nog maar voor de TV zitten, zo winters was het nu toch ook niet vandaag, ik heb 100km gefietst, vooral langs het kanaal zonder handschoenen want ik ben vergeten waar ik ze de laatste keer heb uitgedaan. Maar toch kijk ik al uit naar een zomer met een paar maanden boven de dertig graden.

 • frans vanisterbecq

  men kan nog niet met zekerheid het weer voor de komende drie dagen voorspellen, laat staan voor komend weekend !

 • Alley Luna

  Iyesss eindelijk nog eens winter een winter !!! Yeah :-))

 • Philomena Vanderweyen

  Begin al te dromen van een witte kerst,net zoals in de jaren 60 van de vorige eeuw sfeer verzekerd.