Veel wind

Het weer met Jill Peeters: weersvoorspelling 18 oktober

Bart Leye
Er staat vrijdag vrij veel wind. Eerst is er een matige wind, maar die wakkert aan tot een vrij krachtige zuidwestenwind, met rukwinden tot 60 km per uur. Voor de rest krijgen we een wisselend weerbeeld, met vrij veel zon, maar ook nog een paar buitjes. De maxima liggen tussen 12 en 16 graden.

Vrijdagavond is het meestal droog, al is een enkel buitje niet geheel uitgesloten. In de loop van de nacht neemt de bewolking toe en tegen de ochtend komt er regen opzetten vanaf de kust. De wind krimpt naar het zuiden en zwakt wat af. Minima komen uit rond 10 graden.

Een lagedrukgebied, met kern over Ierland, is de motor van ons winderige en wisselvallige weer. Na het weekend schakelen we over van de invloedssfeer van een lage- naar een hogedrukgebied en wordt het rustiger op de weerkaarten.

Zaterdag verloopt de ochtend regenachtig, en na de regen schakelen we over op een paar buien. Tegen de avond wordt het droog, vanaf de kust. We krijgen frisser weer dit weekend met maxima rond 14 graden en er staat een matige wind. 

Zondag blijft het meestal droog. Maandag is er nog wat gemiezer tijdens de ochtend, maar die lichte regen trekt weg naar het oosten. De rest van de dag verloopt meestal droog, bij 14 graden. Dinsdag kan het vrij zonnig worden, eens de nevel en mist opgetrokken is. Het wordt rustig en zacht weer, rond 17 graden. Woensdag is er eerst mist, en daarna zon, bij 19 graden.
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mario Vercaigne

  Regio Brugge al de ganse morgen motregen !! Dus zomers kan je dit niet noemen !!!

 • YVONNE SCEVENELS

  Nemen zoals komt, niet zagen en klagen

 • Lydia Appelmans

  Ik zou daar nu even willen zijn. Hier in Spanje 50 graden dit week-end

 • Hilde Mestdagh

  Ik weet een ding dat de mensen serieus kunnen zeveren

 • Thierry Deleu

  Een gewone herfst dag ! Echt super !